Φασίστες (πάντα) τυχοδιώκτες

Το σόου του Κασιδιάρη στη Βουλή και η τυχοδιωκτική πολιτική των φασιστών.

Ο  φασίστας βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε σόου, σκίζοντας τη νέα συμφωνία – μνημόνιο στη Βουλή (3’34 στο βίντεο που ακολουθεί). Μικρή σημασία έχει εάν ήταν ή όχι το μνημόνιο αυτό που έσκισε. Έσκισε κάτι χαρτιά, για να εμφανίσει «αντισυστημικό» πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μετά από μια  «αντιμνημονιακή» τοποθέτηση, με το γνωστό του (φασιστικό) ύφος. 

Στη συνέχεια του κειμένου θα εξετάσουμε την τυχοδιωκτική πολιτική των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Θα δούμε δηλώσεις του αρχιφασίστα, Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος τη μια τοποθετείται υπέρ του ευρώ, την άλλη κατά του ευρώ και ορισμένες φορές τα συνδυάζει. Επίσης, θα θυμηθούμε δείγματα της «αντιμνημονιακής», «αντισυστημικής» και «πατριωτικής» δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής. Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε, θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πως αυτοί οι τύποι είναι ναζιστές (με αποδείξεις) κι ας εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό (και για την εξέλιξη της δίκης τους) πολιτικές «παρθένες».

Μιχαλολιάκος: Και με το ευρώ και χωρίς ευρώ

Αξίζει τον κόπο (είναι κόπο να βλέπεις φασίστες να μιλάνε) να δούμε ορισμένα βίντεο από τοποθετήσεις του Μιχαλολιάκου, για το ευρώ. Δεν έχει κανένα πρόβλημα τη μια να είναι με το ευρώ και την άλλη να λέει πως μεταξύ ευρώ και Ελλάδας διαλέγει την Ελλάδα. Παράλληλα, υποστηρίζει και μια άλλη εκδοχή: Ευρώ μέχρι κάποια στιγμή.  

Μιχαλολιάκος: Απαραίτητα υπέρ του ευρώ και κάποια στιγμή υπέρ εθνικού νομίσματος 

 

Μιχαλολιάκος: Στο δίλημμα, ευρώ ή Ελλάδα, επιλέγουμε Ελλάδα

 

Μιχαλολιάκος: Μήπως το ειδύλλιο με την Ευρώπη τελείωσε; Το φετίχ που λέγεται ευρώ

 

Μιχαλολιάκος: Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους. Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος

 

 «Αντιμνημονιακή»- «αντισυστημική»- «πατριωτική» Χρυσή Αυγή

Έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές, στον «Ημεροδρόμο», στο συστημικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Θα θυμίσουμε ορισμένα στοιχεία, για τους «αντισυστημικούς» φασίστες. Ας ξεκινήσουμε, όμως, πρώτα από τον «πατριωτισμό» τους. Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2013 όταν ο φασίστας βουλευτής, Ηλίας Παναγιώταρος, ψήφισε υπέρ τροπολογίας που αφορούσε το ξεπούλημα ακόμα και βραχονησίδων. «Απολαύστε» τον Παναγιώταρο. Μετά είπαν ότι έκαναν λάθος….

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει την αγάπη των φασιστών της Χρυσής Αυγής για το κεφάλαιο, με ιδιαίτερη αδυναμία στους εφοπλιστές. Ενδεικτικές στιγμές εκδήλωσης αυτής της αγάπης: 

Το Νοέμβριο του 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά προωθούσε το μεσοπρόθεσμο. Τη Χρυσή Αυγή την απασχολούσαν οι εφοπλιστές. Για την απαλλαγή ορισμένων εφοπλιστών από την «έκτακτη εισφορά» ο  φασίστας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γερμενής (πιο γνωστός ως Καιάδας) είπε: «Ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

Ας θυμηθούμε και κάτι άλλο: Τον Μάρτιο του 2013 οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έκαναν Ερώτηση στη Βουλή, με τον ….εξαιρετικό τίτλο: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Η Χρυσή Αυγή (παρά)καλούσε τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών σε στήριξη των ναυτιλιακών εταιρειών. Συγκεκριμένα, ρωτούσε τους αρμόδιους υπουργούς, με ποιόν τρόπο «προτίθενται να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες». 

Η Χρυσή Αυγή θέλει να (αυτο)παρουσιάζεται και ως «φιλεργατική» και «φιλάνθρωπη»:  Συσσίτια  μόνο για Έλληνες, αιμοδοσία μόνο για Έλληνες, «Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων» (ένα δουλεμπορικό μόνο για Έλληνες) κ.α. Για το …ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τους ανέργους είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τι έλεγε ο Γερμενής (Καιάδας), τον Νοέμβριο του 2012 στη Βουλή: «αυτοί (σ.σ οι άνεργοι που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ) να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του». Είχαν ζητήσει, μάλιστα, οι άνεργοι αντί να επιδοτούνται να …αξιοποιούνται στο δημόσιο για 14 ευρώ τη μέρα.

Φασίστες, άρα (και) ξεφτίλες

Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, αυτή την περίοδο, επιδιώκουν να ξεχαστεί – προς τα έξω – το πραγματικό τους πρόσωπο. Το παίζουν μόνο «καλά παιδιά» που πολεμούν τα μνημόνια. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι είναι ναζιστές. Οι τέσσερις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι γνωστές και χαρακτηριστικές. Είναι μόνο ορισμένες από τις πολλές που τους απεικονίζουν να …παίζουν με τις σβάστικες και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

xrisi avgi

Ο φασίστας βουλευτής, Χρήστος Παππάς, μάθαινε παιδάκια να χαιρετούν ναζιστικά. Ας θυμηθούμε τις εικόνες, μαζί με τα στοιχεία για το σπίτι του, που ήταν ένα ναζιστικό μουσείο.  

Ο Χ. Παππάς, που συνήθως εμφανίζεται θυμωμένος, όταν επιλέγει να μη μιλήσει για τις ναζιστικές του ιδέες, τότε θυμάται τη νιότη του και κάνει την πολιτική «παρθένα»:

Ανάλογη στάση έχουν κρατήσει ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και υπόλοιποι. Οι φασίστες (πάντα) τυχοδιώκτες είναι (πάντα) και ξεφτίλες. 

«Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον»

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τη δράση της. Εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε συνθήκη για να «απλώσει» τη ναζιστική της ιδεολογία, με κάθε τρόπο. Σε κάθε μεγάλο και μικρό αγώνα θα επαναλαμβάνουμε «κουραστικά»: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον»!

Ετικέττες: , , , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "Φασίστες (πάντα) τυχοδιώκτες"

Άποστολή άρθρου μέσο Email