Πολιτική

Εξειδικεύτηκαν οι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους – Καμιά αναφορά σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της Υγείας

Τους νέους περιορισμούς στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί  – αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας – μετά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού εξειδίκευσαν ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας:

  1. Οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους (φαρμακεία, προμήθεια τροφίμων)
  2.  Μόνο για εμβολιασμένους ή με εργαστηριακό έλεγχο τους ανεμβολίαστους (λιανεμπόριο, ανοικτή χώροι εστίασης, χώροι εργασίας, χώροι λατρείας, κομμωτήρια).  Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο. Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών κτλ. οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με διαγνωστικό έλεγχο  και οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη πιστοποιητικού. Σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, κάβες, φαρμακεία και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ, αρκεί να τηρείται ο κανόνας του ενός ατόμου αλλά 9 τ.μ. 
  3. Διασκέδαση σε κλειστούς χώρους που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους (κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια). Επιπλέον, για την είσοδο των ανηλίκων στους κλειστούς χώρους θα υπάρχει, όπου απαιτείται, σελφ τεστ και όχι εργαστηριακός έλεγχος.
  4. Από τις 13 Δεκεμβρίου όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση για να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος. Συγκεκριμένα, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στο 6μηνο, ενώ θα έχουν περιθώριο μέχρι τους 7 μήνες, καθώς μετά θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, αντί να ενισχυθούν τα δρομολόγια να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, η κυβέρνηση αλλάζει μόνο το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα!

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το ΕΣΥ πιέζεται αλλά δεν έκανε καμία αναφορά σε ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, για απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

(Επισκέψεις: 1.390 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend