Απόψεις

Εσείς τι πιστεύετε;

    Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Καρόλου Κουν ανάμεσα στις  παραστάσεις με τις οποίες το Θέατρο Τέχνης τιμά την μνήμη του είναι και το σπουδαίο έργο «Βικτόρ», σε εξαιρετική σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη και εκπληκτική μουσική και σκηνική παρουσία του Σταμάτη Κραουνάκη.

    Εκεί, ένας εκ των ηρώων περιγράφει την παμπάλαια πολιτική τακτική να παρουσιάζεται το μαύρο – άσπρο ως εξής:

    «Το βλάκα πες τον έξυπνο,

τον μέτριο σπουδαίο,

το κάθαρμα καταφερτζή,

και τέρας τον ωραίο,

τον άτιμο πες τίμιο,

εξπέρ τον λωποδύτη».

    Αυτά γράφτηκαν πριν εκατό χρόνια. Επομένως η κυβερνητική τεχνική να βαφτίζεται το κρέας – ψάρι δεν συνιστά και καμιά ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Αφήστε που να μετονομάζεις το ψαρονέφρι σε ψαρόσουπα το είχαν ανακαλύψει χίλια χρόνια πριν τους κκ.Τσίπρα – Τσακαλώτο κάτι καρδινάλιοι.

    Όμως η κυβέρνηση διατείνεται: Θα κόψει (κι άλλο) το αφορολόγητο, θα μειώσει (κι άλλο) τις συντάξεις, αλλά αυτό θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο»!

    Ότι για κάθε ένα ευρώ που θα παίρνει από εργαζόμενους και συνταξιούχους – για να εξευμενιστούν ΔΝΤ και ΕΕ – ένα ευρώ θα τους δίνει πίσω. Ε, τότε γιατί να το παίρνει;

    Άρα: Η’ η κυβέρνηση δηλώνει κατάμουτρα προς τους εταίρους και συνομιλητές της ότι τους θεωρεί  «κουτόφραγκους» ή συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό σαν σε «ιθαγενή».

    Δεδομένου ότι έχουμε μια κυβέρνηση που βάφτισε την τρόικα – «θεσμούς», το Μνημόνιο – «πρόγραμμα», το ξεπούλημα του δημοψηφίσματος – «έντιμο συμβιβασμό» και την καταστροφή – «δημιουργική ασάφεια», εσείς τι πιστεύετε ότι ισχύει;

Πηγή: Εφημερίδα Real News 25/2/2017

(Επισκέψεις: 47 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend