Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εργαζόμενοι του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου: Αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας με συγκέντρωση στην πύλη

Με συγκέντρωση στην πύλη του Nοσοκομείου οι εργαζόμενοι του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, «υποδέχονται» αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο..

Με συγκέντρωση στην πύλη του Nοσοκομείου οι εργαζόμενοι του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, «υποδέχονται» αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη.

Το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:

«Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο της Χίου σήμερα καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε 60 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, καθώς και σε 3 χιλιάδες περίπου φοιτητές, ένστολους και μετανάστες.  Την περίοδο που διανύουμε, το λιγοστό προσωπικό το οποίο στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου είναι κάτω από το όριο ασφαλείας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού και βέβαια στο ενδεχόμενο ύπαρξης νέων  κρουσμάτων κορονοϊού.

Το νοσοκομείο της Χίου, σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40% και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Τα τεράστια κενά  καλύπτονται  με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμβασιούχους με μπλοκάκι όπου 100 και πλέον συνάδελφοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πολλοί από τους οποίους εργάζονται πάνω από 5  χρόνια, ζώντας μέσα στην ανασφάλεια για το μέλλον τους, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται  την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Να σημειωθεί ότι στα περισσότερα τμήματα οι βάρδιες καλύπτονται αποκλειστικά από συμβασιούχους συναδέλφους και η επερχόμενη απόλυσή τους θα επιφέρει τραγικές συνέπειες στη λειτουργία τους. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως  και όλες οι  προηγούμενες,  δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της υγείας και πρόνοιας των κατοίκων του νομού της  Χίου, παρουσιάζοντάς μας μια αντεστραμμένη εικόνα,   όμως η κατάσταση που βιώνουμε, ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες   τους διαψεύδει οικτρά!

Οι ακρίτες των νησιών μας βλέπουν καθημερινά με την είσοδό τους στο νοσοκομείο  τα εξής:

 • Την παθολογική κλινική από το 2017 να παραμένει ημιτελής, άγνωστο για πόσο ακόμα και τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται!
 • Τα κοντέινερ να αποτελούν κλινικές και να ”φιλοξενούν” ασθενείς!
 • Τη μαιευτική κλινική σε εγκατάλειψη!
 • Το 1ο και 2ο κτίρια που θα έπρεπε να έχουν φτιαχτεί, ως συνοδά έργα της νέας πτέρυγας να είναι  ερείπια,  εδώ και πέντε χρόνια!
 • Τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία των χωριών έρημα και με γιατρούς που γυρίζουν από χωριό σε χωριό.
 • Την  ιδιωτικοποίηση των τομέων (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση)  να ματώνει την καθημερινή ζωή του νοσοκομείου!
 • Τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή να μπορούν να πηγαίνουν παντού,  ακόμη και ταξίδια  σε όλο τον κόσμο, όχι όμως στη δουλειά τους, όταν μάλιστα η υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς σε όλη την  Ευρώπη είχε ακυρωθεί και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί  δουλεύουν κανονικά.
 • Τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών να πλήττουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρο Υγείας Πυργίου και Χίου, καθώς και περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία) στο νησί!
 • Το νοσοκομείο της Χίου δεν διαθέτει ογκολόγο,  ενδοκρινολόγο, ρευματολόγο και φυσίατρο (απαραίτητη ειδικότητα για την ορθή λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ) και βέβαια πολλές ιατρικές ειδικότητες είναι μονήρης, όπως αυτή του νευρολόγου και του αιματολόγου πράγμα που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα όπως μεγάλη αναμονή σε ραντεβού και άλλα. 
 • Το κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Χίου, συνεχίζει να υποβαθμίζεται, καθώς οι χώροι του έχουν καταληφθεί από τα σχολεία της ειδικής αγωγής και την νοσηλευτική σχολή του Νοσοκομείου, απόδειξη, του πως οι υπεύθυνοι αντιλαμβάνονται το ρόλο του!
 • Το εργαστήριο απεικονιστικής ιατρικής του νοσοκομείου μας (το μοναδικό δημόσιο που διαθέτει το νησί) συνεχίζει να υπολειτουργεί, αφού ο μαστογράφος του είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μήνες, λόγο βλάβης και ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργεί, ενώ οι τρεις εναπομείναντες γιατροί αδυνατούν να  ανταπεξέλθουν στην πληθώρα των περιστατικών. Οι λίστες αναμονής μακραίνουν, όπως  και η  ταλαιπωρία των ασθενών, εξαιτίας των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ απειλείται άμεσα και η ασφαλής διενέργεια  των εξετάσεων.
 • Τους κατοίκους των νησιών μας να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα την περίθαλψή τους, με δραματικές επιπτώσεις στο μισθό και τη σύνταξή τους, τη στιγμή που οι δυσθεώρητοι λογαριασμοί ρεύματος «μοιράζουν εγκεφαλικά»  και οι τιμές στα καύσιμα  έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά.    
 • Και τους εργαζόμενους στην περίθαλψη να παλεύουν με τα θεριά της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου». 

Σχετικά θέματα

Απόψεις