Κοινωνία

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και κατά τόπους κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη 26 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας.

Τα Σωματεία λένε «ναι» στον μαζικό – καθολικό εμβολιασμό και την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τάσσονται ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποτελεί όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις. Παράλληλα συνεχίζεται η απεργία απόχη από το υπηρεσιακό καθήκον της επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και κάθε διαδικασίας διευκόλυνσης αυτών των σχεδιασμών για διχασμό των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στις υπόλοιπες περιοχές στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και στις πύλες των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα:

  • Στην Αθήνα η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.  
  • Στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
  • Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο καλεί σε κινητοποίηση στις 12.30 μ.μ. στην 7η ΥΠΕ.
  • Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου
  • Στη Σάμο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.
  • Στη Σύρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού καλεί σε συγκέντρωση, στις 11 π.μ., μπροστά στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.
  • Στη Χίο, το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου νοσοκομείου καλεί διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο (αναχώρηση πούλμαν στις 10 π.μ. από την είσοδο του νοσοκομείου) και τονίζει: «OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη μετατροπή σε νοσοκομεία «μιας νόσου». Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ. Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τονίζει: «Λέμε ΝΑΙ στο μαζικό – καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων – ένταξη στα ΒΑΕ. Λέμε ΟΧΙ στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον διχασμό των εργαζομένων – ΟΧΙ στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοτών! Καμία αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά στέρηση μισθού ή πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Καμιά απόλυση συμβασιούχου συναδέλφου – καμιά ιδιωτικοποίηση – καμιά συγχώνευση σε τμήματα και υπηρεσίες του νοσοκομείου! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους από τις υπόλοιπες δομές υγείας και πρόνοιας».

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εργασιακών σωματείων που ζητούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και μεταφορών, μέτρα για την επιτάχυνση του εμβολιασμού στον πληθυσμό.

Την κινητοποίηση στο υπ. Υγείας στηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 562 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend