Κοινωνία

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: ΕΟΔΥ και υπουργείο δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα που ζητάμε για εμάς και τους επιβάτες

Την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, επιμένει ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης και ότι «τόσο μεγάλη αύξηση λεωφορείων δεν έχει γίνει σε άλλη μεγαλούπολη της Ευρώπης» οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ παρουσιάζουν μια άλλη εκδοχή. Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τους ίδιους και το επιβατικό κοινό ζητούν «διαρκώς» οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι και αυτοί βρίσκονται «μαζί με άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην πρώτη γραμμή κινδύνου». «Αναρωτιόμαστε τι πραγματικά θα συμβεί με την σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας και την επακόλουθη αύξηση των μετακινούμενων πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς» επισημαίνουν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η άμεση επαφή με το επιβατικό κοινό στις ειδικότητες των οδηγών και των ελεγκτών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διάθεσης εμβολίων για τους εργαζόμενους ώστε να μην αποτελούν αιτία διασποράς του COVID-19», καθώς «ήδη νόσησαν δεκάδες εργαζόμενοι, εκατοντάδες τέθηκαν σε καραντίνα – κατά διαστήματα – ενώ θρηνήσαμε και απώλειες».

Υπό αυτό το πρίσμα, «αναρωτιόμαστε τι πραγματικά θα συμβεί με την σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας και την επακόλουθη αύξηση των μετακινούμενων πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε άλλο σημείο, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ., «αντί να στοχεύει και να ενεργεί για την αύξηση των κυκλοφορούντων λεωφορείων – ακόμη δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα κυκλοφορούντα που παρέλαβε κατά τον διορισμό της – για την τοποθέτηση προστατευτικών πλέξιγκλας της καμπίνας του οδηγού, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την αύξηση μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας – στην Αθήνα αποτράπηκε η κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς παράθυρα εδώ επιτρέπονται», αλλά αντιθέτως συνεχίζει η ανακοίνωση, «με υπερβάλλον ζήλο στρέφεται κατά των εργαζομένων με συνεχείς μονομερείς βλαπτικές ενέργειες, θέτοντας 2.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε κατάσταση αβεβαιότητας και σύγχυσης και μάλιστα την στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι δίνουμε τον αγώνα του κοινωνικού μας έργου εν μέσω πανδημίας».

«Άραγε ο καθ΄ύλην Αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών – για θέματα του Ο.Α.Σ.Θ. – γνωρίζει την κατάσταση που εξελίσσεται εδώ στην πόλη μας; Γιατί επιτρέπει σε φορείς ευθύνης του να γίνεται διαχωρισμός μεταχείρισης εργαζομένων;  Άλλη κατηγορία πολιτών και εργαζομένων είμαστε στην Θεσσαλονίκη;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και καταλήγουν: «Δυστυχώς και οι τοπικοί Βουλευτές της Κυβέρνησης σιωπούν…».

Σύμφωνα με το συνδικάτο, «παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την πλευρά του Συνδικάτου για να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για εμβολιασμό δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και τον Ε.Ο.Δ.Υ.»

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

 

(Επισκέψεις: 144 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend