Έκτακτο οικονομικό βοήθημα ώστε να μπορέσουν οι οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ να ανταποκριθούν στο κόστος της έναρξης της σχολικής και φοιτητικής χρονιάς, διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά τον εμπαιγμό της κυβέρνησης για την δήθεν στήριξη των απολυμένων και των οικογένειών τους.
Με τη νέα σχολική και φοιτητική χρόνια να ξεκινά σε λίγες μέρες, οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και ιδιαίτερα όσοι παραμένουν εκτός προγράμματος απασχόλησης, βρίσκονται μπροστά σε ένα επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Το Σωματείο συνεχίζει τον αγώνα για την στήριξη των οικογενειών των απολυμένων, διεκδικώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να «ταΐσουμε και να μορφώσουμε τα παιδιά μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
«Δυστυχώς το ονομαζόμενο “κοινωνικό δίχτυ προστασίας”, που όπως λέγατε “ήταν έτοιμο να διασφαλίσει την εργασιακή αποκατάσταση και το εισόδημα των απολυμένων” δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη για εκατοντάδες απολυμένους», τονίζει το Σωματείο στην επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).
Σημειώνει επίσης ότι «για εκατοντάδες οικογένειες στις 15/7 εξαντλήθηκε και το χρονικό διάστημα καταβολής επιδόματος ανεργίας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών στους φορείς που θα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα απασχόλησης για τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ, δεν προβλέπεται εισόδημα πριν τις 15 Οκτωβρίου».
Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, διεκδικεί την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα μπορούν να βρεθούν από το αδιάθετο και προϋπολογισμένο ποσό που προορίζονταν για τα προγράμματα απασχόλησης, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού.