Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εργαζόμενοι ΚΚΠΠΑ: ΟΧΙ στις απολύσεις και στην εργασιακή ομηρία συμβασιούχων εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Πρόνοιας

Κάλεσμα σε όλους τους/τις εργαζόμενους/ες στην 4ωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 11.00 – 15.00 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (Δραγατσανίου, 5) στις 12.00 το μεσημέρι

 Σωματείο Εργαζομένων στο Π.Π.Π. «Η ΜΗΤΕΡΑ» & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΧΙ στις απολύσεις και στην εργασιακή ομηρία συμβασιούχων εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Πρόνοιας

 

Καλούμε όλους τους/τις εργαζόμενους/ες στην 4ωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 11.00 – 15.00 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (Δραγατσανίου, 5) στις 12.00.

Στηρίζουμε τον αγώνα της Επιτροπής Αγώνα Επικουρικών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρεια Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.)

Δεκάδες συνάδελφοι μας απολύονται από τις δομές του Κ.Κ.Π.Π.Α (βοηθοί βρεφοκόμοι, κοινωνικοί επιμελητές, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί), ενώ αναπληρώνουν σημαντικό μέρος των ελλείψεων  σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από παραιτήσεις, μετακινήσεις, συνταξιοδοτήσεις.

Όλοι μας ξέρουμε ότι οι δομές αυτές στέκονται «όρθιες» από την αδιάκοπη συμβολή των εργαζομένων, με αντάλλαγμα την εργασιακή ομηρία με ελάχιστες μορφές εργασίας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου (Covid, ΟΑΕΔ). Διοίκηση και κυβέρνηση τους απολύουν σταδιακά και προσλαμβάνουν άλλους εργαζόμενους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, δηλαδή κάνουν μπαλώματα και ανακύκλωση της ανεργίας.

Οι πολιτικές τους είναι αντεργατικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιεπιστημονικές!

Η αντιστοιχία παιδιών και βρεφοκόμων σε κάθε βάρδια είναι 2 βρεφοκόμοι προς 12-13 παιδιά, μεγάλου ηλικιακού φάσματος (από μηνών μέχρι 5 ετών), ή 1 κοινωνικός επιμελητής προς 16 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (6-18χρονών).

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στη λογική κόστους – οφέλους επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να απονευρώσει τις εργατικές  – λαϊκές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο  τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο του αγώνα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι έχουν φωνή και απαιτούν ΤΩΡΑ λύση στα προβλήματά τους, μέσα από την οργάνωση στα σωματεία τους, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και σωτήρες! Μόνο ο δρόμος του αγώνα και της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

 Στην οργάνωση η δύναμή μας, στον αγώνα η ελπίδα μας, όπλο η αλληλεγγύη μας.

Διεκδικούμε:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος! Να νομιμοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση οι ήδη υπάρχοντες συμβασιούχοι. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες, με βάση τις ανάγκες, για να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας παιδιών.
  • Επαναφορά του 6ωρου – 5ήμερου – 30ωρου.
  • Το κράτος, η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να ανοίξει εξειδικευμένο τμήμα με το ανάλογο προσωπικό, εξειδικευμένο για τη φροντίδα βαρύτατων περιστατικών , στα πλαίσια ανάλογης δομής.
  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές Πρόνοιας. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες, με την ανάλογη στελέχωση με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.
  • Να δοθεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση στην Πρόνοια, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες δομές από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017.
  • Καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ιδιωτών – ΜΚΟ.
  • ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο για την Ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

 

Απόψεις