Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: «Συνέδριο» της Αστυνομίας και της εργοδοσίας!

Tην επιστράτευση των αστυνομικών δυνάμεων για να πραγματοποιηθεί το νόθο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ καθώς και Εργατικά Κέντρα και Σωματεία..

Tην επιστράτευση των αστυνομικών δυνάμεων για να πραγματοποιηθεί το νόθο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ καθώς και Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ αναφέρει: 

«Οι εποχές που τα συνέδρια των εργατικών οργανώσεων γίνονταν με την παρουσία και την άδεια του ενωμοτάρχη και του χωροφύλακα, φαίνεται πως επιστρέφουν! Αυτό μάλιστα γίνεται ύστερα από αίτημα της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, δηλαδή της ΠΑΣΚΕ.

Το “συνέδριο” της 1ης Οκτώβρη 2018 του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης θα μείνει στην Ιστορία ως το πρώτο μετά από δεκαετίες που απαίτησε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων να περάσουν από αστυνομικό έλεγχο. Είναι ένα “συνέδριο”, που η συμμετοχή των αντιπροσώπων γίνεται κυριολεκτικά με face control από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου, σε ρόλο πορτιέρη της ΠΑΣΚΕ.

Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για την παρακάτω εικόνα, για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πώς να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία από το κράτος και τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έφτασε στον πάτο και πήρε το φτυάρι για να σκάψει ακόμα πιο βαθιά! Η γνωστή ομάδα εργατοπατέρων, που εδώ και χρόνια με νοθείες, αποκλεισμούς και με την αμέριστη στήριξη των εργοδοτών λυμαίνονται τόσο το Εργατικό Κέντρο της περιοχής όσο και άλλων, έχοντας τις πλάτες και τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, επιχειρεί να μας στείλει πίσω σε άλλες εποχές, αμαυρώνοντας τους αγώνες και την ιστορία του εργατικού κινήματος.

Όλα τα παραπάνω γίνονται ώστε να αποτρέψει η ΠΑΣΚΕ τη συμμετοχή στο συνέδριο των 6 αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η Πρωτοπορία”, που εκλέχτηκαν από τους εργάτες του νομού για να τους εκπροσωπήσουν στο Εργατικό Κέντρο! Με την Αστυνομία και την καταστολή επιχειρούν να διαφυλάξουν και να νομιμοποιήσουν την εκτεταμένη νοθεία για τη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, όπου άρχισαν “να ξαναψηφίζουν τα δέντρα”.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή σε όλη τη χώρα, όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς το χωροφύλακα και το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξή του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το “Συνδικαλιστικό” της Ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ. Όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί.

Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και η Αστυνομία από τα Σωματεία!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Την καταδίκη τους για την επιστράτευση Αστυνομίας και Εισαγγελίας για το νόθο συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζουν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου. 

Πηγή: 902.gr – Στη φωτογραφία οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις