Κοινωνία

Εργατικό ατύχημα με εργαζόμενη προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στη Σύρο, την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, σε εργαζόμενη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα Σύρου, αναφέρει τα εξής:

«Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των επικινδύνων συνθηκών που καλούνται να δουλέψουν αρκετοί συνάδελφοι μας πανελλαδικά, με ανεπαρκή μέτρα προστασίας και ελλιπή εξοπλισμό.

Ακόμα αποδεικνύεται πως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι πρόχειρα στημένα, προκειμένου να καλύψουν άμεσα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, χωρίς σωστό σχεδιασμό και με ανεπαρκή εκπαίδευση.

Η Επιτροπή Εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα Σύρου, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ζήτημα της ανεπάρκειας σε κατάλληλο εξοπλισμό και μέτρα ασφάλειας και απαιτεί να παρθούν και άμεσα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων!

Διεκδικούμε την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα, με τον απαραίτητο κάθε φορά εξοπλισμό!».

(Επισκέψεις: 238 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend