Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπάιντεν, η έρευνα έγινε με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Αμερικανού προέδρου.

«Η σημερινή έρευνα είναι ένα ακόμη βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έρευνας» είπε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτή η ενέργεια χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο Μπομπ Μπάουερ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την ανακάλυψη απόρρητων εγγράφων με διαβαθμισμένες ενδείξεις σε ιδιωτικό γραφείο σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσινγκτον, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει όσο ήταν ιδιώτης, αλλά και στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ, από την εποχή που ήταν γερουσιαστής και, μετέπειτα, αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η ομάδα του έκανε «ό,τι έπρεπε» και ότι «συνεργάζεται πλήρως» με το FBI. Ο Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Ρεχόμποθ και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.

Πάντως, σύμφωνα με τον Μπάουερ, ενώ στο Γουίλμινγκτον βρέθηκαν απόρρητα αρχεία από τους δικηγόρους, η έρευνα στο Ρεχόμποθ δεν βρήκε τέτοια έγγραφα.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν προσπάθησε τις προηγούμενες εβδομάδες να υποβαθμίσει την υπόθεση. «Ακούστε, βρήκαμε κάποια έγγραφα που ήταν διαβαθμισμένα σε μέρη όπου δεν έπρεπε να είναι, τα παραδώσαμε αμέσως στα (Εθνικά) Αρχεία και στο υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καλιφόρνια. «Νομίζω πως θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τίποτα. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Έκανα αυτό που μου είπαν οι δικηγόροι μου. Αυτό ακριβώς έκανα», επέμεινε. Από pontiki.gr