Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Έρχεται το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: «Όλοι/ες/α θα ‘χουν μια πατρίδα όσο υπάρχει η Σαλονίκη»

Δεκάδες αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, φεμινιστικές, LGBTQ, εργατικές, πολιτικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες θα βρεθούν ξανά

Το μεγάλο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της συμπρωτεύουσας επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια απουσίας και θα ασχοληθεί με τον πόλεμο, τη μετανάστευση, την προσφυγιά και πολλά ακόμη ζητήματα.

«Με σύνθημά «Όλες, όλ@, όλοι θα έχουν μια πατρίδα, όσο υπάρχει η Σαλονίκη» και μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι ξανά εδώ! Η γνώριμη γιορτή ενότητας, αντίστασης και αλληλεγγύης με συναυλίες, συζητήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και υπέροχες γεύσεις επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, φεμινιστικές, LGBTQ, εργατικές, πολιτικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες θα βρεθούμε ξανά στις 30 Ιουνίου και 1, 2 Ιουλίου, στο κέντρο της πόλης, στο Πάρκο Ξαρχάκου. 

Θα συζητήσουμε για την αντίσταση στον πόλεμο, τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τον αντιπροσφυγικό πόλεμο που διεξάγει το ελληνικό κράτος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το γυναικείο κίνημα, την επέτειο των 100 χρόνων από το 1922 και την υποδοχή των προσφύγων, την κρίση της δημόσιας υγείας, το δικαίωμα στη στέγη, τους εργατικούς αγώνες, την αντιφασιστική πάλη και τους αγώνες απέναντι στην καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Θα φτιάξουμε μια νησίδα πολιτισμού με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και παραστάσεις φλαμένκο και τανγκό.

Θα γλεντήσουμε στη δυτική σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, η Ρεβάνς με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, ο ΤΖΑΜΑΛ, οι Electro Vampires κ.ά., ενώ στην ανατολική σκηνή καλλιτέχνες όπως τα Ακούσματα Ανατολής, η Βάσω Βασιλειάδου, οι Δρομολάγνοι, οι Ρουμπαγιάτ κ.ά. θα μας ταξιδέψουν σε νησιά του Αιγαίου, στα ρεμπέτικα στέκια και στη Σμύρνη του 1922.

Σε μια επετειακή χρονιά και σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, αντλούμε έμπνευση από την ιστορία της πόλης, από τη Θεσσαλονίκη της αλληλεγγύης, από την πόλη των προσφύγων και, εφτά αιώνες μετά, απηχούμε ακόμα τη φωνή του Νικηφόρου Χούμνου:

Όλες, όλ@, όλοι θα έχουν μια πατρίδα, όσο υπάρχει η Σαλονίκη» 

Γενικές Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης του φεστιβάλ: 18:00

Ώρα έναρξης του παιδότοπου: 18:00

Ώρα έναρξης των συζητήσεων, εργαστηρίων και παραστάσεων: 19:00

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 22:00

Περισσότερα στο https://antiratsistiki.gr και στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: facebook: Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Twitter (@Antirathes), Instagram (@antirathess). 

Απόψεις