Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών — Συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη έξω από το Υπ. Υγείας και Ιδιωτικές κλινικές

«Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας», τονίζουν..

«Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας», τονίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας όλα τα Σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής σε συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη 23 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας και έξω από μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.

  • Στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά.
  • Στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους.
  • Στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» και στο «ΥΓΕΙΑ» στο Μαρούσι.
  • Στο «ΙΑΣΩ GENERAL» στο Χολαργό.

Το δημόσιο σύστημα Υγείας, τονίζουν στο κάλεσμα, «δουλεύει στο “κόκκινο”, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους.

Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν τον βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές Πρόνοιας και αλλού».

Η κυβέρνηση, επισημαίνουν, «έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το Ογκολογικό του “Μεταξά”. Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να “παραχωρήσουν” κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας».

Το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη, σημειώνουν, «που οργάνωσαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, όπως και πολλές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις και δήμους της χώρας δείχνουν τον δρόμο». Συνεχίζουμε τον αγώνα, καταλήγουν, «ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Απαιτούν: 

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις που απευθύνουν το κάλεσμα

– Ομοσπονδία Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. 

– Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας. 

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

– Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

– Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. 

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

– Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια.

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής.

– Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής. 

– Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα στην Αττική.

– ΕΛΜΕ Πειραιά. 

– Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου ΚΑΤ.

  • Στις κινητοποιήσεις καλούν ακόμα η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, το Συνδικάτο Καθαριστριών ν. Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι Σύλλογοι και Ομάδες Νοτίων συνοικιών της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών ν. Πειραιά, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού – Παπάγου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Η Ομάδα Γυναικών 7ου Διαμερίσματος Αθήνας (μέλος ΟΓΕ), καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 23/3 στις 17.30 έξω από το  ιδιωτικό νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” (Λεωφ. Μεσογείων 107) και στις 18.00 έξω από την “Ευρωκλινική Αθηνών” (Αθανασιάδου 7-9). «Απαιτεί. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση, όρους και διαπραγματεύσεις. Να δημοσιοποιηθούν οι όροι του μνημονίου συνεργασίας του «Ερρίκος Ντυνάν» με το Δημόσιο, να μην δοθεί καμία αποζημίωση από το κράτος. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων της 7ης κοινότητας για διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλευτικές υπηρεσίες χωρίς αποζημιώσεις και διαπραγματεύσεις για τα περιστατικά που θα δέχονται».

ΠΑΜΕ
Όλοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

[arve url=”https://youtu.be/itXf-xBPX18″ align=”center” loop=”no” muted=”no” /]

Με Spot και ανακοίνωση το ΠΑΜΕ καλεί στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο υπ. Υγείας και σε Ιδιωτικά Κέντρα Υγείας την Τρίτη 23 Μάρτη στις 6 μ.μ.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ την Τρίτη 23 Μάρτη

ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές!

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε συνδικάτο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο, από κάθε κλάδο σε πανστρατιά και κινητοποίηση για το δικαίωμα στην Υγεία, στην ζωή!

Οι συγκλονιστικές εικόνες στον ”Ευαγγελισμό” με τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρές χτυπάνε συναγερμό! Τώρα να δώσουμε την δική μας μάχη στο πλευρό των υγειονομικών μας, για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων, για την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Να μην χαθεί ώρα. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Με ενημερώσεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα του λαού!

Όλοι στις κινητοποιήσεις την Τρίτη 23 Μάρτη 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Και έξω από μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.

ΠΗΓΗ: 902.GR

Σχετικά θέματα

Απόψεις