Πολιτική

Επιστολή Πελετίδη στον πρωθυπουργό για την Παραλιακή Ζώνη

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έστειλε επιστολή  στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Στην επιστολή ο δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

«Ενώ από το Γενάρη του 2015 η κυβέρνησή σας εξέφρασε την θέληση να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα του πατραϊκού λαού, την παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης στο Δήμο Πατρέων και ενώ βρισκόμαστε στην τελική φάση νομοθετικής διάταξης για την Ολοκλήρωση της Οριστικής Παραχώρησης, οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις σας.

Τους τελευταίους μήνες, με απίστευτη επιμέλεια οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν σταματήσει κάθε άλλη εργασία και φροντίζουν να μας στέλνουν πρόστιμα, εντολές για αποχή από κάθε δραστηριότητα του Δήμου στην Παραλιακή Ζώνη. Μας εγκαλούν με εισαγγελικές παραγγελίες.

Με έγγραφό τους στις 15-6-2018 μας καλούν σε ακρόαση, όπως συνημμένα σας γνωστοποιούμε, για τις «αμαρτίες» που έχουμε κάνει στην Παραλιακή Ζώνη. Δεν αναγνωρίζουν την  προσωρινή σύμβαση παραχώρησης ούτε την πολιτική σας βούληση με την προώθηση νομοθετικής πράξης για την οριστική παραχώρηση.

Πιστεύουμε ότι το υπουργείο με τις Υπηρεσίες του, αντί να αναλώνονται σε «υπεράσπιση» του δημοσίου από το δημόσιο, γιατί και ο Δήμος δημόσιο είναι, ας προχωρήσουν, όσο γίνεται πιο γρήγορα στην οριστική λύση. Αντί του δρόμου των διώξεων, των προσπαθειών διαφόρων κρατικών οργάνων, με την ανοχή των πολιτικών προϊσταμένων τους, να ακυρώσουν αποφάσεις του Δήμου μας, υπάρχει και ο δρόμος της δημιουργίας, της ζωής. Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε προς όφελος του πατραϊκού λαού.

Γνωρίζουμε ότι η αρρώστια αυτού του συστήματος θέλει ριζική θεραπεία, αργά η γρήγορα ο λαός θα βρει το φάρμακο».  

(Επισκέψεις: 74 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend