Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επιστολές διαμαρτυρίας στρατιωτών για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι επιστολές διαμαρτυρίας στρατιωτών για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Παραθέτουμε παρακάτω κάποιες από αυτές: «Ως νέος..

Πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι επιστολές διαμαρτυρίας στρατιωτών για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Παραθέτουμε παρακάτω κάποιες από αυτές:

«Ως νέος στρατευμένος που υπηρετώ στην Κύπρο, θέλω με τη σειρά μου να διαμαρτυρηθώ για τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου μετά και την απόφαση για συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αρμάδας “Φρουρός της ευημερίας” για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στόχος τους είναι ο έλεγχος της περιοχής αυτής, που είναι στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Σήμερα ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εμπλέκονται ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ, Ιράν, Υεμένη, Λίβανος, Συρία, Ιράκ και άλλα κράτη. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο με τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, όπου τα βομβαρδιστικά τους απογειώθηκαν από την Κύπρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων πλην ΚΚΕ, στήριξε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να στηρίζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού (όπως μας λέγανε “πρέπει να γίνει με το μικρότερο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος”. Είναι άραγε οι 30 χιλιάδες νεκροί αρκετά μικρό κόστος;).

Η ελληνική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της επιδιώκει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των κερδών, όπως κάνει άλλωστε και με τη βοήθεια που δίνει στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία και παράλληλα συνεχίζεται η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Οι παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά στην αποστολή πολεμικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα δείχνουν το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αλλά και ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Η ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στις κόντρες του ευρωατλαντικού άξονα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα καμία σχέση δεν έχει με την ασφάλεια της χώρας, αντιθέτως την υπονομεύει.

Πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια που ρίχνουν μεγαλύτερο “λάδι στη φωτιά” των πολέμων, στην όλο και μεγαλύτερη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Κανένα πολεμικό πλοίο και καμιά ελληνική μονάδα σε αποστολές εκτός συνόρων, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ (ΠΖ) Σιφναίος Φραγκίσκος

***

«Εκφράζω την αντίθεσή μου σχετικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα στα πλαίσια σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, καθώς μια τέτοια ενέργεια είναι ξένη με τον σκοπό των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συνόρων και της πατρίδας μας.

Το πλήρωμα της φρεγάτας, οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όπως και κατ’ επέκταση και ο ελληνικός λαός συνολικά γίνονται, αδιαμφισβήτητα, μαγνήτης αντιποίνων. Σέρνονται σε νέους κινδύνους, όπως αναδεικνύουν οι τελευταίες εξελίξεις με την ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή που έφερε η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη αποστολή ουδεμία σχέση έχει με την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Σχετίζονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την προστασία της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Επιπλέον βαθαίνει η απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας, ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, σε πολεμικά σχέδια στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Μοναδικά και διαχρονικά θύματα είναι οι λαοί, όπως τώρα με τον συνεχιζόμενο σφαγιασμό των Παλαιστινίων».

Σμηνίτης Παπαδάκης Ωρίων

***

«Ως στρατιώτης δηλώνω και εγώ τη διαφωνία μου με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει πολεμική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Είναι μια απόφαση επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.

Ηδη η ελληνική κυβέρνηση έστειλε οπλισμό στην Ουκρανία σε έναν μακρόχρονο πόλεμο, όπου σκοτώνονται και υποφέρουν Ουκρανοί και Ρώσοι πολίτες. Ηδη η ελληνική κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει το κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, σε μια πραγματική γενοκτονία που μετρά πάνω από 25.000 νεκρούς, με σοβαρές επιπτώσεις και στον λαό του Ισραήλ. Μια σύγκρουση, τέλος, στην οποία τείνουν να εμπλακούν όλο και περισσότερα κράτη.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει ακριβά τη συμμετοχή σε αυτούς τους πολέμους. Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα και ειδικά τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Να μην πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός τους ανταγωνισμούς εφοπλιστών και βιομηχάνων.

Να μην διακινδυνέψουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Να μη σταλεί η ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Να επιστρέψει στρατιωτικό προσωπικό και υλικό για την προστασία των συνόρων.

Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Καμιά συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο, το Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Στρατιώτης (ΠΖ) Νίκος Μυρωνίδης

***

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, δηλώνοντας εξαρχής την προθυμία της να αποστείλει ελληνική φρεγάτα με σκοπό την εξασφάλιση των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αντιθέτως εμπλέκει τη χώρα μας σε άλλο ένα θέατρο πολέμου, μετά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και την υποστήριξη του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ. Τη μετατρέπει σε θύτη άλλων και τον λαό μας σε στόχο αντίπαλων στρατοπέδων.

Πέρα από την ταύτιση της εξωτερικής πολιτικής με τον ευρωΝΑΤΟικό άξονα, η αποστολή της φρεγάτας αποσκοπεί και στη διασφάλιση των συμφερόντων των Ελλήνων εφοπλιστών, των οποίων η συνεισφορά στον κρατικό προϋπολογισμό είναι εθελοντική.

Ως στρατευμένος δηλώνω την αντίθεσή μου με κάθε απόφαση για εμπλοκή της χώρας μας στις εστίες πολέμου. Δώσαμε όρκο να υπερασπιστούμε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό της πατρίδας μας, και όχι να βρισκόμαστε σε αποστολές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας.

  • Να μην αποσταλεί η ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Στρατιώτης (ΠΖ) Σαραφίδης Αλέξανδρος

***

«Τις τελευταίες μέρες, σχεδόν μόνιμος προβληματισμός έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε μας τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ σχετικά με το τι δουλειά έχει μια ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ποιον ακριβώς προστατεύει και τι λαϊκά συμφέροντα εξυπηρετεί η αποστολή της, ιδιαίτερα μετά την επίθεση της Βρετανίας στην Υεμένη, που ξεκίνησε από έδαφος της Κύπρου.

Τι σχέση έχουν οι στρατευμένοι νέοι της χώρας μας με αυτές τις απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες;

Παράλληλα, είναι γνωστή η δράση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πλάι στο Ισραήλ, στη σφαγή πάνω από 25.000 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους χιλιάδων παιδιών. Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ, που βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας κι αυτός τα δικά του θύματα.

Καμία δουλειά δεν έχουν λοιπόν όλοι αυτοί στη χώρα μας, δεν προσφέρουν τίποτα καλό στον τόπο και στον λαό μας.

Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται για το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή και του λαού της Παλαιστίνης.

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα».

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Γκερλές Χαράλαμπος

Σχετικά θέματα

Απόψεις