Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επικοινωνιακό «σόου» Μητσοτάκη από τη Βόνιτσα – Ασάφειες και κοροϊδία στους αγρότες

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε, με ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, να εμφανιστεί ότι... συνομιλεί με τους αγρότες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις. 

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκη, επιχείρησε να «εξαπατήσει» τους αγρότες, αυτή τη φορά από το μπλόκο της Βόντισας, όπου μετέβη σήμερα το πρωί. 

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε, με ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, να εμφανιστεί ότι… συνομιλεί με τους αγρότες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο πρωθυπουργός εμμονικά επέμεινε στις… δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας αναφορικά με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, επιμένοντας στο κυβερνητικό αφήγημα.  Ένα κυβερνητικό αφήγημα που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο επιθετικό κατά όσων αγωνίζονται, με τελευταίο παράδειγμα τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ο οποίος σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ότι «όσο σοβαρά και αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας».

Ο εκπρόσωπος των αγροτών εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την ακρίβεια που τσακίζει όλους τους πολίτες έως το τεράστιο κόστος παραγωγής, αλλά και τα αιτήματα του κλάδου όπως κατώτατες τιμές στα προϊόντα, αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις, έργα υποδομής στην ύπαιθρο κ.α. Μάλιστα, του είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα, χωρίς ισχυρούς αγρότες, βιώσιμα νοικοκυριά, δεν θα λέγεται χώρα πλέον. Λέω να μας πείτε και εσείς ποιο είναι το σχέδιο για το αν υπάρχει σχέδιο να κάνουμε και εμείς κουμάντο, ή να γίνουμε γκαρσόνια ή να φύγουμε για τη Γερμανία».

Το… σόου Μητσοτάκη

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναλώθηκε σε ένα… κρεσέντο ασάφειας και κοροϊδίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «αυτά τα 4 δύσκολα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του εφικτού κοντά στους αγρότες και με μείωση της φορολόγησης και με αύξηση της στήριξης που δώσαμε στον ΕΛΓΑ, δώσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις τα 4 τελευταία χρόνια, μόνο τα 500 εκατ. προέρχονταν από τις εισφορές των αγροτών και με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, όπου μπορούσαμε να παρέμβουμε. Και είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, να μειώσουμε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, ήδη καταφέραμε και εξασφαλίσαμε σχετικά λογικές τιμές πάνω στην κρίση, αλλά θέλουμε να το μειώσουμε περισσότερο».

Το «σόου» συνεχίστηκε: «Ξέρουμε τις εκκρεμότητες και με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος της κίνησης και με το ντίζελ. Εδώ πέρα επομένως είμαστε και να το συζητήσουμε και στο μέτρο του εφικτού, θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες, νομίζω είναι κάτι που το αναγνωρίζετε, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον πρωτογενή τομέα. Δύο παρατηρήσεις για κάτι που είπες και είναι σημαντικό. Θυμάστε πού ήταν οι τιμές του γάλακτος πριν 4 χρόνια και πού είναι σήμερα; Είναι πολύ καλύτερες (…) Και επειδή θα πάω τώρα στις Βρυξέλλες θα σας πω κάτι γιατί νομίζω ότι πρέπει να είναι ευρωπαϊκή πολιτική συνολικά: δεν γίνεται εμείς να επιβάλουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ένα κόστος για την προσαρμογή για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρντ στα προϊόντα τους». 

Στο τέλος, μάλιστα, πέταξε την μπάλα στην… εξέδρα: «Ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα βλέπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτόν τον πολιτισμένο διάλογο γιατί δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε αλλά για να λύνουμε προβλήματα». 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις