Βιντεοθήκη Κοινωνία Πολιτική

Επικίνδυνοι και ψεύτες – Η αλήθεια για τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης μέσα σε πολυκατοικία (βίντεο)

Η αστυνομία έριξε χειροβομβίδα κρότου – λάμψης, χθες, μέσα σε πολυκατοικία τα Εξάρχεια:

Εκπρόσωποι των αστυνομικών επιδίωξαν να δικαιολογήσουν, να καλύψουν ή και να μεταφέρουν με ευκολία υποθέσεις και ψέματα για τη συγκεκριμένη ενέργεια. 

Ο ένας δήλωσε ότι… δεν έγινε και τίποτα, αφού δεν έσπασε κανένα τζάμι και δεν τραυματίστηκε κανείς (διαβάστε εδώ: Προκλητικές κι επικίνδυνες δηλώσεις (βίντεο) του γενικού γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Δ. Μαυροειδάκου, για τη ρίψη βομβίδας κρότου – λάμψης).

Ο άλλος, ο οποίος δηλώνει εκπρόσωπος των αστυνομικών και σίγουρα είναι μαϊντανός των καναλιών, ο Στ. Μπαλάσκας, όταν ρωτήθηκε για τη ρίψη χειροβομβίδα κρότου – λάμψης μέσα σε πολυκατοικία υποστήριξε: «Κάνετε λάθος, η κρότου λάμψης ήταν για να σώσουμε συνάδερφο τον οποίον τον αρπάξανε και τον τραβήξανε μέσα καμιά τριανταριά άνθρωποι. Δεν ξέρω κι εγώ τι θέλανε να τον κάνουνε».

Οι ίδιες πληροφορίες (;) μεταδόθηκαν και από τον ΣΚΑΪ:

 

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν βίντεο που καταγράφουν τι έγινε πριν. Είναι φανερό ότι αστυνομικοί κυνηγούν άτομα τα οποία μπαίνουν στην πολυκατοικία. Όπως μπορείτε να δείτε οι αστυνομικοί εισβάλλουν μετά. Ρίχνουν τη χειροβομβίδα κρότου – λάμψης σε εσωτερικό χώρο εισέρχονται στη συνέχεια. Μάλιστα, μετά την εισβολή ένας από τους αστυνομικούς λέει: «Πίσω όλοι, ελάτε πίσω!»

Να σημειωθεί ότι ο Μπαλάσκας – εκτός των παραπάνω – υποστηρίζει ότι η κρότου λάμψης «δεν είναι όπλο»,  «δεν σκοτώνει», «κάνει θόρυβο και βγάζει φως».

Στο παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο του Omniatv θα δείτε, με περισσότερες λεπτομέρειες, πώς αποδεικνύεται ότι ο Μπαλάσκας λέει ψέματα για την εισβολή των αστυνομικών.

Και θα δείτε και κάτι ακόμα για την … αθώα κρότου- λάμψης (σύμφωνα με Μπαλάσκα). O δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος χτυπήθηκε το 2011 κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας όταν μια κρότου-λάμψης έσκασε σε απόσταση αναπνοής μπροστά του, περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τη χρήση της. Εξηγεί  πόσο επικίνδυνη είναι όταν «σκάει» σε κοντινή απόσταση και εσωτερικό χώρο. 
Το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται και για επικίνδυνους και για ψεύτες. Και αυτοί που πράττουν και αυτοί που δικαιολογούν και αυτοί δίνουν οδηγίες. 

(Επισκέψεις: 3.298 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend