Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επικίνδυνες αναφορές Μητσοτάκη για «διαφορές» και «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία

Φρασεολογία με ευρωΝΑΤΟικη ατζέντα διολίσθησης σε στημένο «διάλογο» με την Τουρκία και αποκάλυψη κρυφής συμφωνίας, που δεν ολοκληρώθηκε, με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, σε άρθρο του πρωθυπουργού!

  Για «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία με τη μεσολάβηση της Γερμανίας, για την οποία δεν έχει ενημερώσει τον ελληνικό..

 
 

Τα επίμαχα αποσπάσματα από το άρθρο του πρωθυπουργού (ολόκληρο εδώ) που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο της ευρωατλαντικής “συνεννόησης”, βάζοντας σε περιπέτειες λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας: 

«Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.

(…) Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί. Τι έχει άλλωστε να φοβηθεί η Άγκυρα από το κράτος δικαίου;».

Ένα ακόμα σημείο που δείχνει ξεκάθαρα την “λογική” του στημένου “διαλόγου” και της ακόμα πιο στημένης “συνεννόησης” που αποδέχεται η κυβέρνηση την ώρα που παριστάνει να ανθίσταται στις προκλήσεις της Τουρκίας, είναι το παρακάτω – άκρως επικίνδυνο – απόσπασμα: 

«Και φέτος το καλοκαίρι, αντιδρώντας στην υπογραφή μιας μακροχρόνιας, νόμιμης και διεθνώς αναγνωρισμένης συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, επρόκειτο για μονομερή πράξη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Επισημαίνουμε και προσέξτε το: Εκεί που αναφέρει ότι ο Ερντογάν  έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για προσπάθεια «εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”, ο κ.Μητσοτάκης προσθέτει: “…(περιοχή) στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί». Η Ελλάδα «διεκδικεί» όπως και η Τουρκία; Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη; 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr  για την “έγγραφη συμφωνία” την οποία ποκάλυψε ο Ελληνας πρωθυπουργός, οι εκπρόσωποι του Έλληνα πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, υπέγραψαν το σχετικό κείμενο, ενώ ο εκπρόσωπος ωστόσο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν, επιφυλάχτηκε να το υπογράψει. Ο Ι. Καλίν, μάλιστα, το πήρε μαζί του, προκειμένου να το θέσει υπόψη του Ταγίπ Ερντογάν και να το επιστρέψει, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Το κείμενο, δε, με την ελληνική υπογραφή – όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ – για το οπ[οίο έχει άγνοια ο ελληνικός λαός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  είναι στα χέρια της Άγκυρας…

ΚΚΕ: Διαπραγματεύεται σαν το πιο «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ 

«Το άρθρο του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύεται στο εξωτερικό με το “ατού” ότι αποτελεί το πιο “καλό παιδί” του ΝΑΤΟ και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα υποδαυλίζει την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και σπρώχνει στο συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ για το άρθρο του πρωθυπουργού. 

«Αυτό επιβεβαιώνει και η γενικόλογη αναφορά του σε “διαφορές” με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου, όπως και η αναφορά του σε “έγγραφη συμφωνία” που είχε επιτευχθεί στο Βερολίνο, για την οποία πρέπει εδώ και τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσεται με φανερή και μυστική διπλωματία, απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη και τη ζωή του λαού μας».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις