Διεθνή

Εννιά λιοντάρια και τίγρεις στον εθνικό ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον βρέθηκαν θετικά στον Covid-19

Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν για τον COVID-19. Ο ιός προσβάλλει και άγρια ζώα μέσα σε ζωολογικούς κήπους. Αρκετά λιοντάρια και τίγρεις στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο του Smithsonian στην Ουάσινγκτον, προσβλήθηκαν από τον ιό.

 Έξι αφρικανικά λιοντάρια, ένας τίγρης της Σουμάτρας και δύο τίγρεις της Σιβηρίας, μετά από τεστ, ανιχνεύτηκαν  θετικά στον ιό που προκαλεί τον COVID-19 και υποβάλλονται σε θεραπεία, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε δελτίο Τύπου.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου παρατήρησαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ότι τα ζώα εμφανίζουν συμπτώματα όπως μειωμένη ενέργεια και όρεξη, βήχα και φτέρνισμα. Τα ζώα τώρα υποβάλλονται σε θεραπεία με αντιφλεγμονώδη, φάρμακα κατά της ναυτίας και αντιβιοτικά, εκ των οποίων τα τελευταία προορίζονται για την αντιμετώπιση πιθανής δευτερογενούς βακτηριακής πνευμονίας, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Τα ζώα που έχουν πληγεί δεν μπήκαν σε καραντίνα αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου υπογράμμισαν πως το κοινό δεν κινδυνεύει λόγω της απόστασης που χωρίζει τον χώρο που βρίσκονται τα ζώα από τους επισκέπτες και της γενικής έλλειψης πρόσβασης που έχουν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου στα ζώα των περιβόλων τους.

Το πώς τα μεγάλα αιλουροειδή προσβλήθηκαν από τον ιό είναι ασαφές. Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι η έρευνά του δεν έδωσε απαντήσεις για το πώς ο ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί στα ζώα, αλλά σημείωσε ότι όλο το προσωπικό που μπορεί να είχε επαφή με τα ζώα πρέπει να φορά μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να μεταδίδουν τον ιό στα ζώα μέσω στενής επαφής, αλλά ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τα ζώα στον άνθρωπο είναι χαμηλός.

Ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος δεν είναι η μόνη εγκατάσταση που ασχολείται με άρρωστα ζώα. Στο Ζωολογικό Κήπο της Ατλάντα, 18 από τους 20 γορίλες των δυτικών πεδινών έχουν μολυνθεί από τον Covid-19, πιθανότατα από ασυμπτωματικό εργαζόμενο στον ζωολογικό κήπο. Όπως και τα αιλουροειδή στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο, οι γορίλες εμφάνισαν συμπτώματα που περιλαμβάνουν μειωμένη όρεξη και βήχα.

Οι μολύνσεις των άγριων ζώων έγιναν γνωστές, την ώρα που πολλοί ζωολογικοί κήποι στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών ο ζωολογικός κήπος της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη μιας εκστρατείας εμβολιασμών σε είδη ζώων που κινδυνεύουν να προσβληθούν από την Covid-19 σε αυτούς τους χώρους.

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου της αμερικανικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστούν τους επόμενους μήνες με ένα εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία Zoetis.

Εβδομήντα ζωολογικοί κήποι και άλλοι χώροι διατήρησης ζώων έχουν λάβει δωρεές εμβολίου COVID-19 για χορήγηση σε μερικά από τα ζώα τους, ανέφερε η Washington Post.

ΠΗΓΗ: gpb.org, ΑΠΕ/ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 306 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend