Διεθνή

Ένας στους δύο Ρώσους μετά βίας μπορεί να αγοράσει φαγητό και ρούχα

Το 48,2% των Ρώσων διαθέτει χρήματα που του αρκούν μόνο για να αγοράσει φαγητό και ρούχα, ενώ μόλις το 32,3% μπορεί να αγοράζει και διαρκή αγαθά. Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που πραγματοποίησε η ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) για την κατανομή των οικιακών νοικοκυριών με βάση την οικονομική τους κατάσταση και σύμφωνα με τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018.

Παράλληλα από τα 48.000 νοικοκυριά, το 14,9% δήλωσαν ότι τα χρήματα τους επαρκούν μόνο για να αγοράσουν ρούχα, ενώ δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το 0,7% δήλωσε ότι τα χρήματα τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φαγητό. Με βάση τα στοιχεία της ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat) μόνο 32,3% των Ρώσων είναι σε θέση να αγοράσουν αυτοκίνητο, διαμέρισμα ή εξοχικό.

Τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες μεταξύ των οποίων το 59,2% δήλωσε ότι δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός από φαγητό και ρούχα, όπως και οι μοναχικοί συνταξιούχοι (57,9%) και οι μονογονεϊκές οικογένειες (54,1%).

Για το τέλος αφήνουμε αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Rostat το 35,4% των οικογενειών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τη σεζόν από δύο ζευγάρια παπούτσια για κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ το ποσοστό αυτό στις πολυμελείς οικογένειες φθάνει το 40%.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού μετά βίας οι μισοί Ρώσοι μπορούν να εξασφαλίσουν φαγητό και ρούχα. Ο Ρωσικός λαός βιώνει στο πετσί του τον καπιταλιστικό …παράδεισο.

 

(Επισκέψεις: 3.040 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend