Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ένας Μητσοτάκης περήφανος για την εκτόξευση των πολεμικών δαπανών για το ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξη του σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για ακόμα μια φορά περηφανεύτηκε για την εκτόξευση των πολεμικών δαπανών..

Σε συνέντευξη του σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για ακόμα μια φορά περηφανεύτηκε για την εκτόξευση των πολεμικών δαπανών για το ΝΑΤΟ που «ματώνει» τον λαό ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τί ακριβώς θα αφορά η εμπλοκή της Ελλάδας στα εσωτερικά του Λιβάνου, με τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων μιας άλλης χώρας, καθώς επίσης και πώς ακριβώς θα «μεταφραστεί» το νέο πρόσχημα για βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία σχετικά με την «προστασία των ορθοδόξων» σε Λίβανο και Συρία. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να ανησυχεί η Ελλάδα από την ύφεση στη μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία της ΕΕ, τη Γερμανία (ουσιαστικά, καλλιεργώντας έναν εκτός τόπου και χρόνου εφησυχασμό ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ σίγουρος για την αναπτυξιακή πορεία και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να αποκλίνει σημαντικά προς τα πάνω στους ρυθμούς ανάπτυξης), αναφέρθηκε στην έκθεση – «πολεμικό μανιφέστο» του Ντράγκι -προβλέπει 500 δισ. στα ευρωπαϊκά μονοπώλια της πολεμικής οικονομίας – λέγοντας ότι η Ελλάδα ήδη δαπανά το 3% του ΑΕΠ της για τις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Προσέθεσε, μάλιστα ότι είναι καιρός να «αφυπνιστεί» η ΕΕ, δηλώντας αισιόδοξος ότι θα παρθούν «γενναίες αποφάσεις» το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της ΕΕ. 

Απαντώντας όπως αναφέραμε παραπάνω σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την εμπλοκή της Ελλάδας σε Λίβανο και Συρία, είπε πως «μας ενδιαφέρει η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», την ίδια στιγμή που δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά – το δικαιολογούν κιόλας – για το γεγονός ότι το Ισραήλ και η ΝΑΤΟική Τουρκία εισβάλουν και αρπάζουν τα εδάφη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. 

Κατά τα άλλα ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα – κοροϊδία για τις τράπεζες. Προκλητικά δήλωσε πως «έχουμε βάλει τα θεμέλια να επιστρέφουμε το μέρισμα της προόδου, σταθερά και πάντα μέσα στα πλαίσια των κανόνων να το επιστρέφουμε στους πολίτες». Χαρακτήρισε «τολμηρή» (!) την παρέμβαση στις τράπεζες, τη στιγμή που έχουν να πληρώσουν φόρο (με νόμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που δεν άγγιξε ο ΣΥΡΙΖΑ) πάνω από 10 χρόνια και μόνο τα τελευταία τρία έτη έχουν κέρδη άνω των 12 δισ. ευρώ! Σχετικά με τους φόρους στις τράπεζες, για να επιβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να αγγίξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών κολοσσών, ανέφερε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση θα έπρεπε να συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα ή μείωση δαπανών γιατί αυτό επιβάλει η ΕΕ». Δηλαδή, ο λαός θα τσακίζεται με τη φοροληστεία, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αυγατίζουν τα κέρδη τους, θα δίνονται δισ. για τις πολεμικές ανάγκες των ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών θα υπάρχει ο «κόφτης» της ΕΕ που λιβανίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός με αφορμή το υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα του εθισμού στα social media και τα νέα wallet που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χυδαία έριξε την ευθύνη στους γονείς που η κυβέρνηση του τους διαλύει τη ζωή, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε τους γονείς συμμάχους γιατί αυτοί παρέχουν στα παιδιά τους τα κινητά». Η γελοιότητα πέρασε σε άλλα επίπεδα όταν στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στα μέτρα για την «απαγόρευση» του κινητού στα σχολεία και είπε πως τα παιδιά πλέον «παίζουν περισσότερο στα διαλείμματα και έχουν λιγότερη διάσπαση προσοχής, παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το μάθημα», στις αίθουσες που τους πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια. 

Για ακόμα μια φορά πανηγύρισε για τις «βαθιές και σφυρηλατημένες σχέσεις με τις ΗΠΑ» που θα συνεχιστούν όπως είπε και με την προεδρία του Τραμπ.

Τέλος, είπε πως θα πάει στην Κρήτη που έχει βουνό και θάλασσα και ότι στο δεύτερο 15μερο του Γενάρη θα ανακοινώσει την πρόταση της κυβέρνησης για τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ ισχυρίστηκε πως θα αναζητήσει «συναινέσεις» με τα κόμματα του συστήματος, σε συζήτηση που θα ανοίξει για την αναθεώρηση του Συντάγματος στο δεύτερο μισό του 2025.

Σχετικά θέματα

Απόψεις