Απόψεις

Έλα Guardian στην Ελλάδα για φτωχοτουρισμό!

Έλα Guardian στην Ελλάδα!

Έλα να δεις ανθρώπους να ζούνε με λίγα ευρώ το μήνα! Έλα να δεις πώς γίνεται! Γίνεται!

Έλα να δεις πώς είναι να ζεις με την αγωνία μήπως σου κόψουν το ρεύμα και μήπως σου πάρει το σπίτι η τράπεζα ή το κράτος!  

Έλα να δεις οικογένειες να επιβιώνουν μόνο από τις κομμένες συντάξεις του παππού ή της γιαγιάς!

Έλα να δεις πώς είναι κάθε σπίτι να έχει και έναν και δύο και τρεις ανέργους!

Έλα να δεις πώς είναι να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι γιατί ο μισθός έχει να μπει μήνες!  

Έλα να δεις και ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια!

Έλα να δεις και τη δυστυχία το ταξίδι ελπίδας και απελπισίας των προσφύγων που ζούνε στην Ελλάδα σε απάνθρωπες συνθήκες!

Έλα, εσύ που έχεις να διαθέσεις 2500 λίρες, για να δεις τους ανθρώπους σαν να κάνεις βόλτα σε ζωολογικό κήπο με άγρια και παράξενα ζώα! 

Έλα κι εσύ που σε μάθανε στην πολιτισμένη Ευρώπη πως η Ελλάδα είναι αξιοθέατο φτώχειας (και έχεις να διαθέσεις φυσικά 2500 λίρες). 

Έλα Guardian στην Ελλάδα για φτωχοτουρισμό! 

Το ταξίδι που διοργάνωσε ο βρετανικός Guardian μαζί με την εταιρεία ταξιδιών Political Tours στην Ελλάδα (παρακάτω οι πραγματικές λεπτομέρειες που δεν απέχουν και ιδιαίτερα από την περιγραφή που κάναμε παραπάνω) τελικά, δεν θα γίνει και θα επανεξεταστεί από τους διοργανωτές λόγω αντιδράσεων.   

Σε σχετική δήλωση του ο εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού ομίλου Guardian στο ΣΚΑΙ σημείωσε: «Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».

Τι περιλάμβανε το ταξίδι για τύπους της βρετανικής ελίτ που ήθελαν να… μελετήσουν τη φτώχεια και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα της κρίσης, για τους Βρετανούς που στην πατρίδα τους (και στην πολιτισμένη Ευρώπη) έμαθαν, από την κυρίαρχη προπαγάνδα, πως η Ελλάδα ήταν η ψωροκώσταινα που έρχονται για τον ήλιο και τη θάλασσα της (άντε και για λίγο Παρθενώνα): 

«Το πακέτο για Σάμο και Αθήνα,

κόστους 2.500 λιρών κατ’ άτομο (χωρίς πτήσεις) για διαμονή επτά νυχτών το Μάρτιο του 2019,

περιλάμβανε την ευκαιρία συνάντησης με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα,

περιήγηση στη Σάμο από τοπικό δημοσιογράφο,

πρόσβαση σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, στελέχη ΜΚΟ και ειδικούς,

επισκέψεις σε οινοποιείο και αμπέλι της Σάμου,

επίσκεψη στο Σύνταγμα και συζήτηση εκεί για τις διαδηλώσεις που γίνονται με δημοσιογράφο και πρώην υπουργό (που δεν κατονομάζονται),

«εξερεύνηση της οικονομικής κρίσης σε έναν μικρόκοσμο μέσα από προάστιο της Αθήνας και τις οργανώσεις αρωγής και τους δήμους που στηρίζουν τους πολίτες εν μέσω λιτότητας»,

επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά και συζήτηση για την προσφυγική κρίση με αξιωματούχους και οργανώσεις αρωγής,

καθώς και συναντήσεις με ντόπιες οικογένειες για να διαμορφώσουν οι επισκέπτες εικόνα για τη ζωή τους» (Καθημερινή 28-3 -2018).

Όπως θα προσέξατε στο πρόγραμμα το ταξιδάκι αποικιακής νοοτροπίας στο οικόπεδο Ελλάδα περιλάμβανε και μελέτη των διαδηλώσεων (!) στη χώρα μας, διότι απευθυνόταν σε ταξιδιώτες που είναι και προοδευτικοί! Οι… εξερευνητές ήθελαν να δούνε και τις διαδηλώσεις ως αξιοθέατο στο μενού της φτώχειας, μαζί με το κρασι που θα είχαν πάρει από το οινοποιείο στη Σάμο… 

*Η φωτογραφία αριστερά είναι από το «υπερπατριωτικό» συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα… 

(Επισκέψεις: 41 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend