Κοινωνία

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού επί σειρά ετών ζουν την εργασιακή ανασφάλεια και τη διαρκή ομηρεία μιας ζωής μοιρασμένης σε ανάγκες επιβίωσης ορισμένου χρόνου. Μπροστά στη συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους, συντονίζουν σε αγωνιστικό βηματισμό τη δράση τους προκειμένου να αναχαιτιστεί η λαίλαπα της εργασιακής εξαθλίωσης.

Ο Σύλλογος Εκτακτων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

«Το αμέσως επόμενο διάστημα η ανάγκη για αγωνιστική, μαζική και οργανωμένη παρουσία του Συλλόγου μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς είναι απαραίτητο να δώσουμε τέλος στη στάση αναμονής και να βγούμε στην αντεπίθεση απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή χιονοστιβάδα που κυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ θέλουν να εξαπολύσουν στο λαό και τους εργαζόμενους, ώστε να ενταθεί η εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Την Παρασκευή, 15/12/2017, ο ΣΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στο έργο της ψηφιοποίησης . Καλούμε τους συναδέλφους στο έργο αυτό να δώσουν βροντερό παρών έξω από το ΥΠΠΟΑ, στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00. Ο ΣΕΚΑ στέκεται στο πλευρό τους και διεκδικεί

  • Καμία απόλυση εργαζομένου
  • Απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας για το σύνολο του προσωπικού
  • Να αναλάβει το ΥΠΠΟΑ τις ευθύνες του και να μη γίνονται οι εργαζόμενοι μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για την αντιμετώπιση της γιγαντωμένης υποστελέχωσής του
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Σε σχέση με το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, παρόλη την πρόσκαιρη απόσυρσή του από την κυβέρνηση, λόγω του μεγέθους της επίθεσης που επιχειρείται προς τα Πρωτοβάθμια, κυρίως, σωματεία, όπως είναι και το δικό μας, το ΔΣ του ΣΕΚΑ έλαβε απόφαση προκήρυξης 24ωρης απεργίας την ημέρα που η τροπολογία θα επανατοποθετηθεί στη Βουλή προς διαβούλευση και ψήφιση. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία ύπουλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέβασε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, χτυπά το σημαντικότερο όπλο εργατικής διεκδίκησης, το δικαίωμα στην απεργία. Σύμφωνα με την τροπολογία, απαιτείται το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για την κήρυξη απεργίας, κίνηση που προσπαθεί να αφοπλίσει τα Πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς αυτά είναι που ΣΕΒ και ΕΕ φοβούνται κυρίως. Από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μπορούν να ξεσπάσουν σοβαροί, διεκδικητικοί, οργανωμένοι αγώνες και για το λόγο αυτό αποτελούν εμπόδιο στην επέλαση κεφαλαίου και επενδυτών, τη στιγμή μάλιστα που η αντεργατική λαίλαπα εντείνεται σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να εναντιωθούμε σε όλους όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, παρεμβαίνοντας κατασταλτικά στον τρόπο λειτουργίας τους.

Παρόλη την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας, κυρίως λόγω της άμεσης αντίδρασης σωματείων, εργαζομένων και οργανώσεων, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει, καθώς αποτελεί οδηγία των «θεσμών» το χτύπημα των εργατικών διεκδικήσεων. Ανάμεσα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα Πανελλαδικά, όπως είναι και το δικό μας, απειλούνται με πλήρη απαξίωση των συλλογικών τους διαδικασιών. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή για μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή στην επικείμενη αυτή απεργία».

(Επισκέψεις: 32 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend