Ένας σοβαρά τραυματίας με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια κι άλλος ένας εργαζόμενος με εγκαύματα στα χέρια είναι το αποτέλεσμα του νέου εργοδοτικού εγκλήματος και της έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΑΝ στα Οινόφυτα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που δημοσιεύει ο 902.gr, η έκρηξη σημειώθηκε σε μηχάνημα αναρρόφησης υπολειμμάτων (“σκούπα”), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και στα χέρια ένας εργαζόμενος που βρισκόταν κοντά στο μηχάνημα, καθώς κι ένας ακόμη συνάδελφός του που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα, όπου δεν υπήρχε, ενώ ασθενοφόρο δεν υπήρχε ούτε στο Κέντρο Υγείας των Οινοφύτων, αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει αποψιλώσει το ΕΚΑΒ και το δημόσιο σύστημα Υγείας από το αντίστοιχο προσωπικό.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο δεύτερος εργαζόμενος για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο χώρο του εργοστασίου βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίοι δεν χρειαστεί να επέμβουν, καθώς οι εργαζόμενοι με έγκαιρη παρέμβασή τους και τη χρήση πυροσβεστήρων, πρόλαβαν ν’ αποτρέψουν την εξάπλωση φωτιάς.
Επίσης στο εργοστάσιο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, ενώ μέλη του συνδικάτου σπεύδουν και στα δύο νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες.