Διεθνή

Εκπρόσωπος Μακρόν: Τα «κίτρινα γιλέκα» επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης

Με άθλια προπαγάνδα και προβάλλοντας τις «παροχές» – «ψίχουλα» επιχείρησε με κάθε τρόπο να στιγματίσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό.

«Έχει μετατραπεί σε μία υπόθεση ταραχοποιών που επιδιώκουν την εξέγερση και, κατά βάθος, την ανατροπή της κυβέρνησης», υποστήριξε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος υπεραμυνόμενος των ελάχιστων «παροχών» που έταξε η κυβέρνηση Μακρόν, σε μια προσπάθεια να διασπάσει το κίνημα, ισχυρίστηκε ότι από την «συγκεκριμένη και τάχιστη απάντηση» που έδωσε η κυβέρνηση στα αιτήματα που αφορούσαν την αγοραστική δύναμη των πολιτών εκείνοι «που εξακολουθούν την κινητοποίηση» επιδίδονται σε «μία πολιτική μάχη, με απώτερο στόχο να αμφισβητήσουν την νομιμότητα της κυβέρνησής μας και του προέδρου της δημοκρατίας»» και «δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον μεγάλο εθνικό διάλογο».

Ο Γκριβό κατά την έξοδό του από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, κάλεσε τους πολίτες να «συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο ενεργητικά και να κάνουν να ακουσθεί η φωνή τους», σε μια προσπάθεια να αποτρέψει με κάθε τρόπο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. 

Ερωτηθείς ο ίδιος εάν τυχόν η σκληρότητα απέναντι στα «Κίτρινα Γιλέκα» που εξακολουθούν να κινητοποιούνται ενδέχεται να ριζοσπαστικοποιήσει το κίνημα, ο Γκριβό απάντησε: «Ο νόμος, τίποτε περισσότερο από τον νόμο, όλον τον νόμο και εάν ορισμένοι έχουν πρόβλημα με τον σεβασμό των νόμων αυτοί είναι οι πιο ριζοσπαστικοποιημένοι».

Νόμος και τάξη λοιπόν  για την κυβέρνηση Μακρόν, που μόλις την Τετάρτη, συνέλαβε τον θεωρούμενο ως επικεφαλής των «Κίτρινων Γιλέκων» Ερίκ Ντρουέ κοντά στα Ηλύσια Πεδία. Για την συγκεκριμένη σύλληψη ο Γκριβό ανέφερε πως και «αυτός δεν είναι υπεράνω του νόμου».

(Επισκέψεις: 266 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend