Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας για τα ατυχήματα εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι ΣΕΠΕ Α΄ Αθήνας με βασικό αίτημα να καλυφθούν πλήρως οι εκπαιδευτικοί που έπαθαν ατύχημα μέσα στο νηπιαγωγείο τους και να ληφθούν συνολικά μέτρα για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία -- Σύλλογοι Γονέων: Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για ασφαλή σχολεία έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι ΣΕΠΕ Α΄ Αθήνας με βασικό αίτημα να καλυφθούν πλήρως οι εκπαιδευτικοί που έπαθαν ατύχημα μέσα στο νηπιαγωγείο τους και να ληφθούν συνολικά μέτρα για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα  σε μονοθέσιο νηπιαγωγείο του Πύργου Ηλείας η μοναδική νηπιαγωγός λιποθύμησε κατά την προσέλευση των νηπίων και την περιέθαλψαν οι γονείς, ενώ στου Ζωγράφου αναπληρώτρια έσπασε το πόδι της και χρειάστηκε να εγχειριστεί, με την Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας, να δηλώνει ότι μετά το προβλεπόμενο για τους αναπληρωτές 15ήμερο αναρρωτικής άδειας θα υπάρξει περικοπή του μισθού και της προϋπηρεσίας της! Σε άλλο περιστατικό, σε νηπιαγωγείο του Δήμου Αθηναίων στον Νέο Κόσμο νεοδιόριστη νηπιαγωγός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας της, προσπαθώντας να βοηθήσει μαθητή με διάγνωση που είχε ανάγκη, με αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά της και να χρειαστεί άμεση χειρουργική επέμβαση. Αφού κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να καταγραφεί το ατύχημα ως εργατικό, η Διεύθυνση Α΄Αθήνας προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη του ατυχήματος στις ίδιες τις εκπαιδευτικούς, κάνοντας λόγο για «τεχνικό ασφάλειας» που θα έπρεπε να έχει οριστεί από τον σύλλογο διδασκόντων.

Οι ΣΕΠΕ τόνισαν τους κινδύνους που υπάρχουν για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολεία που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια, ενώ ανέδειξαν και το ζήτημα της ανισοτιμίας και αδικίας που υφίστανται αναφορικά με τα δικαιώματά τους, οι αναπληρωτές/τριες σε σχέση με τους μόνιμους και οι νηπιαγωγοί, κυρίως όσον αφορά το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας τους.

Απαίτησαν να καλυφθούν πλήρως οι εκπαιδευτικοί που έπαθαν εργατικό ατύχημα στον χώρο δουλειάς τους (τόσο η αναπληρώτρια όσο και η νεοδιόριστη) με όση άδεια χρειαστούν, με πλήρη περίθαλψη και χωρίς καμία περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας.

Επίσης διεκδίκησαν εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτών των μονίμων, τοποθέτηση ενός/μίας επιπλέον νηπιαγωγού σε κάθε Νηπιαγωγείο, ενός/μίας επιπλέον εκπαιδευτικού σε κάθε ολιγοθέσια σχολική μονάδα, με σύσταση οργανικών θέσεων, με σταθερή σχέση εργασίας και αποκλειστική διάθεση ώστε να μην υπάρχει ποτέ ένας/μία νηπιαγωγός μόνος/η στο νηπιαγωγείο.

Τμήματα μέχρι 15 νήπια, ώστε να επιτελείται η παιδαγωγική πράξη με τους απαραίτητους όρους και τοποθέτηση δεύτερης/ου Νηπιαγωγού σε όλα τα τμήματα που λειτουργούν με 15 μαθητές και άνω. Στελέχωση όλων των νηπιαγωγείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, τραπεζοκόμους, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με γνωματεύσεις.

Μείωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών ανάλογα τα χρόνια προϋπηρεσίας και ουσιαστική, με κατάλληλους όρους και υποδομές, εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

 

Σύλλογοι Γονέων: Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για ασφαλή σχολεία έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου

 

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, διεκδικώντας ασφαλή σχολεία για τα παιδιά και στηρίζοντας την αναπληρώτρια Νηπιαγωγό που, ενώ έσπασε το πόδι της εν ώρα εργασίας στο χώρο του σχολείου, κινδυνεύει με περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας, καθώς ως αναπληρώτρια δε «δικαιούται» την αναγκαία αναρρωτική άδεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από Συλλόγους Γονέων της περιοχής. 

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου και γονείς από έξι Συλλόγους Γονέων του Ζωγράφου που είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής ενώ παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Γιαννόπουλος

Στη συγκέντρωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Ελένη Χριστάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. Μίλησαν ακόμη γονέας του 4ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, Σοφία Ασημακοπούλου, ο Ειδ. Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, Ιάσονας Μιχαήλος και ο Βαγγέλης Καζάκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου, ενώ έχει ζητήσει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση των υποδομών και η στάση του δήμου σε σχέση με τη στήριξη της εκπαιδευτικού. 

Από 902.gr

 

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις