Εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 8/11 στο πλαίσιο του 42ου Μαραθώνιου Αθήνας (8 και 9/11).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο μνημείο του Γ. Λαμπράκη στον τύμβο του Μαραθώνα μίλησαν η Σοφία Σακοράφα, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.
Για το δολοφονημένο αγωνιστή της ειρήνης, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός», η Νατάσα Μποφίλιου τραγούδησε το τραγούδι «Ο Λεβέντης», ενώ οι αθλητές και οι λαμπαδηδρόμοι απέτισαν φόρο τιμής στον Γ. Λαμπράκη
Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Λούλα Καρατζά, μέλος ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και ο Θοδωρής Λιάπης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.
Νωρίτερα στον Τύμβο του Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, όπου τραγούδησαν η Μαρία Φαραντούρη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.