Κοινωνία

Είσοδος τουριστών χωρίς καραντίνα από επτά ακόμα χώρες

Διευρύνονται τα πρωτόκολλα – «λάστιχο» για τον τουρισμό στη χώρα με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Την στιγμή που το κύμα της πανδημίας στη χώρα αφήνει πίσω του νεκρούς και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν με νέα notam που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι επισκέπτες από επτά ακόμη κράτη, απαλλάσσονται από τη Δευτέρα 26 Απρίλιου, από την υποχρέωση επταήμερης καραντίνας μετά την είσοδό τους στη χώρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους μόνιμους κατοίκους της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϋλάνδης, της Ρουάντα, της Σιγκαπούρης και της Ρωσίας. Ειδικότερα για τους Ρώσους επισκέπτες παραμένει πάντως το ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα, ενώ μετά από τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου που ήδη επιτρεπόταν η άφιξη, η οδηγία προβλέπει πως τώρα θα μπορούν να έρχονται απευθείας και στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Χανίων.

Θυμίζουμε πως ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται Ελλάδα μόνιμοι κάτοικοι των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας και του Ισραήλ αν έχουν αρνητικό μοριακό τεστ ή είναι εμβολιασμένοι, παρ’ ότι οι επιστήμονες διεθνώς συμφωνούν πως και για τους εμβολιασμένους δεν αποκλείεται να μεταδίδουν τον ιό.

(Επισκέψεις: 949 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend