Πολιτική

Είναι ξετσίπωτοι

Είναι πολιτικά αδίστακτοι! Την ώρα που ακόμα καπνίζουν τα αποκαΐδια στους τόπους της πύρινης τραγωδίας, εν μέσω εθνικού πένθους (!) (που οι ίδιοι κήρυξαν), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχείρησε να περάσει στη Βουλή, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ρύθμιση για αύξηση στους μισθούς των διοικητών των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ μηνιαίως!!!

Αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους!!! Με την προωθούμενη ρύθμιση οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των προέδρων, των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Να σημειωθεί ότι οι αποδοχές του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου ανέρχονται σε 8.314,56 ευρώ που σημαίνει ότι το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.

Θα τους έδιναν λοιπόν πάνω – κάτω 7.500 ευρώ μισθό!

Η ξετσιπωσιά σε όλη της το «μεγαλείο». Επιχείρησαν να «μπουκώσουν» με χρήμα  διοικητικά στελέχη ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο. Δηλαδή στελέχη που έχουν αναλάβει να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, αφού στο νέο υπερταμείο έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των κρατικών επιχειρήσεων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να εκποιηθεί!

Θα έδιναν λοιπόν σε αυτά τα στελέχη αυξήσεις περίπου 3.000 ευρώ το μήνα! Με τα ίδια χρήματα – μόνο των αυξήσεων – θα μπορούσαν να προσλάβουν τέσσερις ή και ακόμα πέντε εποχικούς πυροσβέστες. Μην τολμήσει να σκεφτεί κανείς ότι …λαϊκίζουμε. 

Δεν θα τα έδιναν σε ανώτατα στελέχη που σχεδιάζουν το ξεπούλημα της περιουσίας και της χώρας, αλλά σε πυροσβέστες, όπως αυτούς που χωρίς μέσα και κεντρικό συντονισμό πάλεψαν και παλεύουν με τις φλόγες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές!  

Μετά την κατακραυγή, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε την τροπολογία!

Όμως όπως εξήγγειλε θα την επαναφέρει με «καλύτερη διατύπωση»!!!

Πόσο καλύτερη …διατύπωση μπορεί να έχει μια ρύθμιση για αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς στελεχών, όταν σε λίγους μήνες θα κοπούν κατά 18% οι συντάξεις χιλιάδων συνταξιούχων που ήδη ζουν στη φτώχεια και την ανέχεια…

Βέβαια αν δεν έχεις τσίπα και τη …διατύπωση θα βρεις, αλλά και τη νύχτα που θα επιχειρήσεις να περάσεις την τροπολογία!

 

 

(Επισκέψεις: 84 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend