Τα επίμαχα αποσπάσματα έρχονται σε συνέχεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο, όπου μεταξύ άλλων η μάρτυρας είχε μιλήσει για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε αυτά εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία, καθώς και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συνήγορό του Καλογρίτσα, Άγγελο Καραχάλιο, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει καταχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 τις εξής συναντήσεις στα γραφεία του που αποδεικνύουν την αξιοπιστία της και επιβεβαιώνουν το επίμαχο sms που προσκομίστηκε στο δικαστήριο: μία στις 15/9 με τον Αρτέμη Αρτεμίου και δύο συναντήσεις στις 22/9 , το μεσημέρι με τους Παππά- Αρτεμίου και το βράδυ, μετά το ραντεβού του Χρ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, συνάντηση επίσης με τον Ν. Παππά

Συνήγοροι Ν. Παππά: Πλαστά τα SMS

Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο Δικαστήριο ένσταση κατά των μηνυμάτων (SMS) που προσκομίστηκαν απο τον Χρήστο Καλογρίτσα με συνομιλίες μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά.

Η ένσταση, όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης, αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε πως είναι και πλαστά.

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη βάσει της οποίας είναι δυνατόν να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -14,25- 15,00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -13,25-23,45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -22,15-22,4.

Μαντζουράνης: «Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν»

«Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου» είπε κλείνοντας ο κ. Μαντζουράνης.

Λοβέρδος: «Τα SMS με τον Νίκο Παππά δεν είναι πλαστά»

Ο Χρήστος Καλογρίτσας προτίθεται να προσκομίσει ο ίδιος στο Ειδικό Δικαστήριο το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να αποδείξει ότι τα SMS με τον Νίκο Παππά δεν είναι πλαστά όπως ισχυρίζονται οι συνήγοροι του πρώην υπουργού. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία, βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, αυτά τα μηνύματα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία ουδέποτε αμφισβητήθηκαν έως τώρα από όταν κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Θυμίζω ότι η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023. Ο κ. Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα SMS  και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά. Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία; Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Hλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη. Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε SMS που θεμελιώνουν τα επιχειρήματά μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα.

Το έκτο SMS που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολέας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία. Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του SMS. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνοι είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό. Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα, όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος αναφέρουν: 

«Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού έγινε η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής αλλά και η ανάκριση από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου της υπόθεσης Παππά και αφού πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες στο ειδικό δικαστήριο, σήμερα, δηλαδή οψίμως, οι συνήγοροι του κ. Παππά αμφισβήτησαν εκ μέρους του την αποδεικτική αξία των έξι sms (πέντε εκ των οποίων έχουν κατατεθεί προ ετών στην επιτροπή της Βουλής) και υποστήριξαν την ενδεχόμενη πλαστότητά τους. Ο κ. Καλογρίτσας διαθέτει στο δικαστήριο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής, από τη ροή των οποίων αποδεικνύεται με τρόπο ρητό και περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πώς παραβίαζε κατάφορα τα καθήκοντά του. Όλες οι προσπάθειες αυτές προδίδουν αμηχανία και φόβο μπροστά στην αλήθεια». Από real.gr