Βιντεοθήκη Πολιτισμός

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» με τον Θανάση Παπαγεωργίου (βίντεο)

Συνεχίζονται με επιτυχία οι οι παραστάσεις του έργου «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» με τον Θανάση Παπαγεωργίου, στο θέατρο «Στοά», στον μονόλογο από την Νάνσυ Τουμπακάρη που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, όπως τη διηγήθηκε στην Αγγελική Βέλλου – Κάιλ.
 
Σκηνοθετεί και ερμηνεύει εκπληκτικά και με ξεχωριστό τρόπο ο Θανάσης Παπαγεωργίου και στην παράσταση, μέσω της πολυκύμαντης ζωής του Μάρκου Βαμβακάρη, περνάνε τα βάσανα και οι δυσκολίες της πορείας της σύγχρονης Ελλάδας. Παράλληλα, είναι ένα ταξίδι στην εξέλιξη, αλλά και τη μετεξέλιξη της λαϊκής μουσικής του τόπου μας, τις επιδράσεις που είχε και όλα αυτά μέσα από τα μάτια του Μάρκου, του ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος της ρεμπέτικης μουσικής.
 
Παραθέτουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 1972 και μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες του «Ημεροδρόμου» βίντεο από την εξαιρετική παράσταση με τον Θανάση Παπαγεωργίου.

«Λίγο πριν πάω στρατιώτης, το 1924 ή αρχή το 25, άκουσα κατά τύχη τον μπάρμπα Νίκο τον Αϊβαλιώτη να παίζει το μπουζούκι του, το οποίον τόσο πολύ μου άρεσε, ώστε έκανα όρκο ότι αν δεν μάθω μπουζούκι θα κόψω τα χέρια μου με την τσατίρα, που σπάνε τα κόκκαλα στο μαγαζί. Λογάριασα τον όρκο μου ιερό και απαράγραπτο» (Μάρκος Βαμβακάρης – Αυτοβιογραφία, επιμέλεια: Αγγελική Βέλλου – Κάιλ, εκδόσεις Παπαζήση, σ. 105-106 ). 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 – Κυριακή στις 19.00 –  Θέατρο Στοά (Μπισκίνη 55,Ζωγράφου – Τηλ : 2107702830). 
(Επισκέψεις: 292 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend