Ενα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το έγκλημα στα Τέμπη καταρρίπτει όλη την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται από την κυβέρνηση. Επιβεβαιώνει ότι ότι πολλοί επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που ξέσπασε μετά την σύγκρουση.
Δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση, δύο από τις συσκευές των επιβατών ενεργοποίησαν την εφαρμογή ανίχνευσης έκτακτης ανάγκης και πραγματοποίησαν κλήση προς το 112. Στο ηχητικό ντοκουμέντο από το 112 καταγράφονται όσα ζούσαν κάποιοι επιβάτες που δεν σκοτώθηκαν ακαριαία αλλά απανθρακώθηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε στα πρώτα βαγόνια από εύφλεκτο υλικό που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.
Σε αυτό ακούγονται σπαραχτικές κραυγές των επιβάτων: «Βοήθεια…», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – «Έχω ελάχιστο οξυγόνο» . Μάλιστα μια από τις φωνές είναι της αδικοχαμένης κόρης της Μαρίας Καρυστινού, από το Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Αγανακτισμένη σε ανάρτηση της σημειώνει: «Πόση ντροπή να ζεις σε ένα κράτος που το κυβερνούν πολιτικοί χωρίς στοιχειώδη τσίπα πάνω τους;».
Στην αρχή του βίντεο από το Kontra24 το ηχητικό που συγκλονίζει.