Πολιτική

«Έγχρωμοι» και «ασπρόμαυροι» ναζί

Χρυσαυγίτης κραδαίνει τη σβάστικα στη συναυλία των ναζιστών. «Πρόκειται για τον Μιχάλη Γιαννόγκωνα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και κυρίως στενό συνεργάτη του… Κασιδιάρη. Είναι εκείνος που κατέθεσε τον «εναλλακτικό» τίτλο «Εθνική Αυγή» στον Αρειο Πάγο τον Ιανουάριο του 2014, όταν ο Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένος και ο Κασιδιάρης ελεύθερος («Το μπαλ μασκέ του ναζισμού», «Εφ.Συν.», 9.2.2014)». Τα παραπάνω σημειώνονται στο ρεπορτάζ στο ρεπορτάζ των Γιάννη Μπασκάκη και Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο ρεπορτάζ δημοσιεύονται «και άλλα στοιχεία για το επίμαχο βίντεο και τη ναζιστική συναυλία, για να καταλάβει ακόμα και ο πιο αφελής την αξία όσων επιχειρημάτων σκαρφίζονται οι ναζιστικοί εγκέφαλοι».  Θυμίζουν ότι «η πλήρης βιντεοσκόπηση της συναυλίας είναι μεταξύ των υλικών που χρησιμοποίησε η Μάρσια Τζιβάρα στο ντοκιμαντέρ «Burning from the inside» και θα αποτελέσει τμήμα των υλικών που θα εξετάσει το δικαστήριο κατά τη διερεύνηση της εγκληματικής οργάνωσης».

«Όπως καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος από κάμερες και βίντεο» – αναφέρεται στο ρεπορτάζ- «οι σκηνές φαίνονται περισσότερο έντονες όταν υπάρχει περισσότερος φωτισμός. Δεν υπάρχει «έγχρωμο» και «ασπρόμαυρο» τμήμα του βίντεο, απλώς σε κάποιες σκηνές έχει ενεργοποιηθεί το night vision. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι και στις δυο περιπτώσεις έχουμε το ίδιο ντεκόρ και η σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό εμφανίζεται και στις δυο εκδοχές φωτισμού. Αλλά για να κάνουμε το χατίρι στον κ. Κασιδιάρη (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, προτού «κατεβάσει» τα χέρια των συναγωνιστών του θα έπρεπε μάλλον να σβήσει τη σβάστικα από το δικό του), δημοσιεύουμε από το υποφωτισμένο τμήμα του βίντεο τον χρυσαυγίτη να κρατά τη χιτλερική σημαία». Πρόκειται για τη φωτογραφία με τον χρυσαυγίτη Μιχάλη Γιαννόγκωνα παραπάνω. 

Στο ρεπορτάζ περιέχονται και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία. Δημοσιεύουμε ένα εκτενές απόσπασμα με φωτογραφίες: 

«Όπως πιστοποιείται από τη φωτογραφία του εξωφύλλου που δημοσιεύουμε, η οργάνωση τύπωσε τη ναζιστική συναυλία και σε СD, το οποίο κυκλοφόρησε ως «δώρο» με το περιοδικό «Αντεπίθεση» (τχ. 24, Σεπτέμβριος 2005) και μάλιστα παρουσιάζεται από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Νίκο Κωνσταντίνου ως «το CD που όλοι περιμένατε με την καλύτερη συναυλία που έχει οργανωθεί επί ελληνικού εδάφους […] Ακούγεται στην διαπασών και μέχρι τελικής πτώσεως».

Ο ύμνος του Τρίτου Ράιχ

Ντοκουμέντο: η ίδια η Χρυσή Αυγή κυκλοφόρησε CD με την επίμαχη συναυλία που τώρα δεν θυμούνται τα στελέχη της

Ε, λοιπόν, αυτό το CD έχει στο εξώφυλλό του την Ανέτ Μίλερ που τραγούδησε τον ύμνο του Τρίτου Ράιχ «Deutschland über alles», ενώ και ως πρώτο τραγούδι αυτής της «καλύτερης συναυλίας» έχει επιλεγεί το ανατριχιαστικό «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς»Η ίδια, λοιπόν, η οργάνωση υπογράφει τη γνησιότητα της αποκάλυψής μας.

Ακόμα κι αν η μνήμη των κυρίων Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου έχει τόσο πολύ αδυνατίσει, ας ζητήσουν το βίντεο από τον Ν. Κωνσταντίνου, ο οποίος κατέγραφε την εκδήλωση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το βίντεο που επίσης δημοσιεύουμε και ο οποίος σήμερα έχει προαχθεί σε αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή».

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», Νίκος Κωνσταντίνου, βιντεοσκοπεί τη συναυλία.

Η μοναδική αντίδραση της οργάνωσης είχε τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε. Προκλήσεις, φασαρία και απειλές ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να μετατεθεί η δημόσια συζήτηση από το ενοχοποιητικό βίντεο. Για τον διατεταγμένο χαρακτήρα αυτής της αντίδρασης αρκεί να δει κανείς ποια στελέχη της οργάνωσης μετείχαν στις ασχημίες.

Ανάμεσά τους θα βρούμε στενούς συνεργάτες του ίδιου του Αρχηγού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανδρόνικος Σίμος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, υποψήφιος βουλευτής και διορισμένος από τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή. Είναι αυτός που συνοδεύει παντού τον Αρχηγό, ακόμα και στην επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο τον Μάιο του 2012!

Το «παρών» στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο έδωσαν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οπως ο Ανδρόνικος Σίμος, που είναι εκείνος ο οποίος συνοδεύει παντού τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο.

Οι Νίκος Λεμοντζής και Γιώργος Μισιάκας στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο.

Παρόμοια περίπτωση και ο άλλος στενός «ακόλουθος» του Αρχηγού, Νίκος Λεμοντζής, παρών κι αυτός στις προκλήσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα. Και από πίσω τους, ο απαραίτητος «θεωρητικός», Μισιάκας».

Δημοσιεύουμε ξανά το βίντεο με ένα σχόλιο για τα γελοία «επιχειρήματα» των χρυσαυγιτών: Και «έγχρωμοι» και  «ασπρόμαυροι» η αλήθεια δεν αλλάζει. Είστε ναζί.   

https://www.youtube.com/watch?v=ClFo51cLowE

(Επισκέψεις: 290 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend