Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εδώ και τώρα -με ευθύνη του κράτους- δωρεάν εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β

«Η απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία από την πλευρά των φοιτητών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Πάτρας και των οικογενειών τους, μετά και το..

«Η απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία από την πλευρά των φοιτητών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Πάτρας και των οικογενειών τους, μετά και το 3o κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε σε φοιτητή στην πόλη μας, δεν έχει καμιά σχέση με την υποκρισία κυβέρνησης και 6ης ΥΠΕ που συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός ενάντια στο συγκεκριμένο στέλεχος του ιού, δεν είναι υποχρεωτικός!», σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο εκπαιδευτικό ίδρυμα με ασθενείς φοιτητές.

Απαιτώντας, εδώ και τώρα δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται, να ενταχθεί ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους (δωρεάν για όλους), να εμβολιαστεί δωρεάν, με κρατική ευθύνη, όλος ο πληθυσμός στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης, επισημαίνει: «Η εσπευσμένη “κάθοδος” του ΕΟΔΥ στην Πάτρα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα. Όσο η υγεία των λαϊκών οικογενειών αποτυπώνεται σε δείκτες και στατιστικές που μπαίνουν στο ζύγι του “κόστους – οφέλους”, τόσο η εξασφάλισή της θα απομακρύνεται από τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας».

Καταγγέλλει την επικίνδυνη για το λαό και τη νεολαία του έλλειψη πρόβλεψης πρόληψης στο σύνολο του φοιτητικού πληθυσμού, όλο αυτό το διάστημα και υπογραμμίζει: «Τα “απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα” που εφαρμόζονται σε έναν στενό κύκλο επαφών των κρουσμάτων, δεν αναιρούν την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού όλων των φοιτητών αλλά και του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας, άμεσα και δωρεάν, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ.

Η επίκληση και σε αυτό το ζήτημα της “ατομικής ευθύνης” αναζήτησης του πανάκριβου εμβολίου, φέρνει στη μνήμη την πρόσφατη πείρα της πανδημίας covid19 και τα αποτελέσματά της. Το συγκεκριμένο εμβόλιο για εφήβους-νεαρούς ενήλικες απαιτεί 2 δόσεις, και κοστίζει περίπου 200€, ενώ για τη βρεφική ηλικία μπορεί να φτάσει έως και τα 420€. Στην Ελλάδα το στέλεχος Β του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι το πιο συχνό, και παρά την σπανιότητά του μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο νόσο και σοβαρές επιπλοκές. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να παίζουν με την υγεία των παιδιών μας!».

Παράλληλα τονίζει για την εμπορεία φαρμάκων και εμβολίων πώς «όσο αποτελούν χρυσοφόρα εμπορεύματα της καπιταλιστικής βιομηχανίας έρευνας, παραγωγής και διακίνησης, μόνιμα κερδισμένοι θα είναι οι φαρμακοβιομήχανοι και μόνιμα χαμένοι θα είναι οι λαοί και οι ανάγκες τους, είτε ψάχνοντας φάρμακα χωρίς να βρίσκουν, είτε για αυτά που υπάρχουν να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη» και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίσει άμεσα να επισπευσθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου το εμβόλιο αυτό να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού και να διατίθεται απολύτως δωρεάν σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια του εμβολίου. Να εξασφαλίσει δωρεάν και τον εμβολιασμό από τις κρατικές μονάδες Υγείας.

Η εξασφάλιση της έγκαιρης, σύγχρονης, πλήρους και απολύτως δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να πραγματοποιηθεί με την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Σχετικά θέματα

Απόψεις