Οικονομία

ΔΝΤ: Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου

Το ΔΝΤ επιμένει στη θέση του, ζητώντας να εφαρμοστούν κανονικά τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου από το 2020 .

Όπως ανάφερε, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέφρι Ράις, το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό να εφαρμόζονται οι πολιτικές που έχουν ήδη ψηφιστεί, όπως τα συγκεκριμένα μέτρα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις νέες περικοπές των συντάξεων, σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν ώστε η ελληνική κυβέρνηση να στείλει μήνυμα στις αγορές ότι είναι αξιόπιστη καθώς παραμένει στο δρόμο των «μεταρρυθμίσεων». Επανέλαβε τα επιχειρήματα του ΔΝΤ ότι η περικοπή των συντάξεων είναι αναγκαίο διαρθρωτικό μέτρο για το ασφαλιστικό και απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει φιλικό δημοσιονομικό μείγμα για τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Η άποψη ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν, είναι η σταθερή γραμμή του ΔΝΤ, το οποίο εξάλλου έχει κατά καιρούς σημειώσει ότι τα συγκεκριμένα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα, έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το 2017. 

(Επισκέψεις: 177 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend