Πολιτική

ΔΝΤ: Επιμένει σε μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου

Τις σταθερές και αντιλαϊκές θέσεις του ΔΝΤ για μείωση τόσο των συντάξεων όσο και του αφορολόγητου ορίου επανέλαβε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

«Οι μεταρρυθμίσεις για το Συνταξιοδοτικό και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αντιστράφηκαν μετά το τέλος του προγράμματος. Νομίζω ότι ήταν λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται για προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν».

Οι αναφορές Τόμσεν γίνονται σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση που θα οδηγήσουν σε μειώσεις των συντάξεων και θα ανοίξουν το δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.  

Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ελλάδα μετά το 3ο μνημόνιο «έχει τον χώρο που χρειάζεται για να αρχίσει σταδιακά να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την επίτευξη μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» και για την κυβέρνηση της ΝΔ επισήμανε πως «νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε να κάνει μερικά από αυτά. Μερικά από τα σχέδια, για παράδειγμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, νομίζω ότι είναι καλά».

 

(Επισκέψεις: 153 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend