Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δήμος Πάτρας: Οργανώνει μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα

Σε αγωνιστικό αναβρασμό και προετοιμασία βρίσκεται η πόλη της Πάτρας, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες, συνολικά τα λαϊκά..

Σε αγωνιστικό αναβρασμό και προετοιμασία βρίσκεται η πόλη της Πάτρας, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, μετά την πρωτοβουλία της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχό της, Κώστα Πελετίδη, να προχωρήσει σε μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα, το Σάββατο 29 Γενάρη με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό.

Σε ανοιχτό – δημόσιο κάλεσμά της, τονίζοντας πως «μόνο ο λαός, μπορεί να σώσει τον λαό», η Δημοτική Αρχή καλεί σε κοινή πάλη για τη ζωή, τη δουλειά και όλα τα δικαιώματα που σήμερα έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, επισημαίνοντας ότι η μεγαλειώδης πορεία Πάτρα – Αθήνα, που η ίδια πραγματοποίησε το 2016, ήταν μόνο η αρχή!

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, δίνει έναν σημαντικό αγώνα μαζί με τον πατραϊκό λαό, δύσκολο, αλλά δίκαιο και τίμιο για κάθε πρόβλημα που τον αφορά, πρωτοστατώντας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τις διεκδικήσεις του, δρόμος στον οποίο καλεί να υπάρχει συνέχεια, ώστε ο ίδιος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Θέτοντας μπροστά όλα τα προβλήματα που σήμερα απασχολούν τα λαϊκά στρώματα, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία» και επιπλέον απαιτεί να μην υπάρχουν σήμερα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, παιδιά που διαβάζουν με το κερί, χωρίς θέρμανση.

Συνεχίζει την πάλη της ενάντια στην ανεργία, επισημαίνοντας πως «δεν ανεχόμαστε η πόλη να έχει 33.000 άνεργους», αλλά και για την προστασία του λαού και της περιουσίας του από φυσικά φαινόμενα προσθέτοντας ότι «δεν ανεχόμαστε το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πνιγόμαστε».

Αναφέρει πως δεν δέχεται την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, ούτε την «τιμωρία του δήμου» και των πολιτών του μέσω της επιβολής δεύτερης και τρίτης φορολόγησης για υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρώσει, ούτε επίσης τα πρόστιμα, όπως ταφής, απορριμμάτων κ.ά., πληρώνοντας ξανά ο λαός τις «πράσινες» πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων.

Προετοιμάζουν την παρουσία τους

Απαιτώντας μια σειρά μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, προετοιμάζει ήδη την κινητοποίηση, ενώ στο κάλεσμά της ανταποκρίνονται ήδη Συνδικάτα, Σωματεία, φοιτητικοί, Αγροτικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, καθώς και άλλοι φορείς που ορίζουν άμεσα τις συνεδριάσεις τους, προκειμένου να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στο Σύνταγμα, να προβάλουν ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους.

Στόχος είναι να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα των φορέων της πόλης που εκφράζονται και από το κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής να βγούνε μπροστά οι ανάγκες τους, να απαιτηθούν εδώ και τώρα λύσεις.

Στο κάλεσμά της η Δημοτική Αρχή τονίζει: «Η μεγαλειώδης πορεία Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή, θα μας ξαναβρούν μπροστά τους! Ο Δήμος της Πάτρας, μαζί με τον πατραϊκό λαό, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της πόλης, συνεχίζουν να αγωνίζονται για ζωή, δουλειά με δικαιώματα!

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε Δημοτική Αρχή, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα μαζί με τον πατραϊκό λαό. Έναν αγώνα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα δίκαιο και τίμιο. Δύσκολο, γιατί οι προσπάθειές μας πραγματοποιούνται μέσα από ένα θεσμό που λειτουργεί με τα ασφυκτικά κριτήρια ενός κράτους που είναι εχθρικό απέναντι στον λαό μας. Δίκαιο και τίμιο, γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των παιδιών του, την ποιότητα ζωής του, την ίδια του τη ζωή και τις διεκδικήσεις του.

Σ’ αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, όσα εμπόδια κι αν μας βάζουν! Έχουμε δίπλα μας τον πατραϊκό λαό, τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και ανέργους της πόλης μας, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας, τους μαθητές και φοιτητές μας, που έχουν σήμερα τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Δεν μπορεί να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δε την σταματήσουμε εμείς!». 

kalesma_dimotikis_arhis_genaris_2022

Σχετικά θέματα

Απόψεις