Κοινωνία

Δήμος Πάτρας: Άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη

Άμεση και έμπρακτη ήταν η αντίδραση του Δήμου Πάτρας στη λιποθυμία μαθήτριας από την πείνα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η δημοτική αρχή «το γεγονός της λιποθυμίας μαθήτριας σε σχολείο της πόλης μας, αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες της Πάτρας».

«Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, των αστικών κυβερνήσεων και τα χειρότερα που έρχονται με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, εξοντώνουν κυριολεκτικά το λαό μας», σημειώνει και τονίζει: «Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής να στηριχθούν τα φτωχά νοικοκυριά, να πάρουν έστω και μικρές ανάσες οι λαϊκές οικογένειες, δεν μπορούν να ανατρέψουν τα τραγικά αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής».

Άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη  

Συγκεκριμένα, «η οικογένεια της μαθήτριας συμμετείχε στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), που η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, αλλά με τα ελάχιστα τρόφιμα που εφοδιάστηκε, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις διατροφικές ανάγκες της, ούτε για δύο μήνες.

Η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου μας ενημερώθηκε άμεσα από την Διευθύντρια του σχολείου για το γεγονός και την ίδια στιγμή εφοδίασε με ικανή ποσότητα τροφίμων την οικογένεια της μαθήτριας, η οποία με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Οργανισμού εντάχθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής δεκατιανού που υλοποιεί ο Δήμος και καλύπτει πάνω από 1.200 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης ο Δήμος μας πρότεινε να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας».

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια

«Συνεχίζουμε σταθερά με τα συνθήματα της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα, «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», «Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους».

Το μέλλον μας τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων και τα ψίχουλα των προγραμμάτων «αντιμετώπισης» της φτώχειας», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. 

(Επισκέψεις: 32 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend