Πολιτική

Δίκη χρυσαυγίτη για επίθεση σε φοιτητή

Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο 6ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Χρήστου Ζέρβα, πρωτοπαλίκαρου του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Πρωτόδικα ο χρυσαυγίτης καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα, για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ενώπιον του Δ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάστηκε με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που μετατράπηκε από το δικαστήριο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, και της ληστείας κατά συναυτουργία, για την τσάντα που αφαίρεσαν οι δράστες και η οποία περιείχε φωτογραφική κάμερα, κινητό και κλειδιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε την ενοχή του Ζέρβα για τη ληστεία και την οργάνωση της επίθεσης κατά του φοιτητή. Ο χρυσαυγίτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, μέχρι τη δίκη στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/3/2017 το μεσημέρι ο Αλέξης Λάζαρης υπέστη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, απλώς και μόνο διότι έτυχε να περνάει έξω από τα κεντρικά γραφεία της και η εμφάνισή του να ταιριάζει στο «προφίλ» όσων η ναζιστική οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το θύμα.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 251 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend