Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τρίτη φορά χαιρετά ναζιστικά ο Πλεύρης – «Δεν είδε τίποτα» η πρόεδρος!

Το ναζιστικό «απολειφάδι» για τρίτη φορά προκαλεί. Στην έναρξη της δικασίμου σήμερα στο Εφετείο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή,..

Το ναζιστικό «απολειφάδι» για τρίτη φορά προκαλεί. Στην έναρξη της δικασίμου σήμερα στο Εφετείο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο δικηγόρος του Λαγού, το φασιστικό απολίθωμα Κ. Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος όμως για ακόμα μια φορά «δεν είδε τίποτα» από την άθλια και προκλητική συμπεριφορά του, ενώ όλοι οι δικαστές και η εισαγγελέας, ήταν μάρτυρες. Ο θιασώτης των Ναζί και του Χίτλερ, δηλωμένος εθνικοσοσιαλιστής και σύμβουλος της Χούντας έλαβε τον λόγο και χαιρέτισε ναζιστικά. Αυτή τη φορά δήλωσε υποστηρικτής και του Μεταξά, ενώ χυδαιολογώντας μίλησε για «αυνάνες της Αριστεράς».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου προς το τέλος της δικασίμου «στρουθοκαμήλισε» και πάλι, δηλώνοντας πλήρη άγνοια του περιστατικού λέγοντας «με ενημέρωσαν από έδρας ότι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα. Από δω και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, χαρακτηρισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα»…

Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον 902.gr, ο μάρτυρας αστυνομικός Γιώργος Ρώτας της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρών το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι κατέθεσε ότι «πήραμε, σήμα από το κέντρο ότι 50 άτομα με ρόπαλα και μαδέρια κατευθύνονται στην καφετέρια “Κοράλλι” (…) Είδαμε περίπου 40-50 άτομα, πάνω στην Παύλου Μελά, ήταν κοντοκουρεμένοι, μαυροφορεμένοι, κανένας δε φορούσε κουκούλα, κρατούσαν κράνη… Δεν παρέπεμπαν σε άλλες ομάδες, χούλιγκαν ή αναρχικούς, κατάλαβα ότι ήταν άτομα της Χρυσής Αυγής. (…) Δεν είδα αντιμαχόμενες ομάδες. Δεν είδαμε την παρέα του Παύλου Φύσσα. Αυτά τα άτομα ξεκινάνε να τρέχουν να βρίζουν και να φωνάζουν προς την Τσαλδάρη. Κάποιον κυνηγούσαν προφανώς. Τα ακολουθούμε, φωνάζουμε “σταματήστε, Αστυνομία”, αυτοί τίποτα δεν άκουγαν. (…) Είδαμε ότι ο Φύσσας με τον Ρουπακιά χτυπιόντουσαν. Ημασταν πιο μακριά, δεν είδαμε το μαχαίρι. Οταν τους χωρίζουνε, βλέπω ότι ο Ρουπακιάς πάει προς το αυτοκίνητο. Φωνάζει ο Φύσσας, “με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”… Τον τραβάμε έξω τον Ρουπακιά και του κάνουμε σωματικό έλεγχο. Δε βρήκαμε κάτι. Το μαχαίρι ήταν πεταμένο μπροστά στη ρόδα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο είχε μπει ανάποδα. Τον ρώτησα “γιατί τον χτύπησες;”. “Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου”, μου είπε».

Ανέφερε επίσης ότι οι χρυσαυγίτες δεν πτοήθηκαν από την παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι δεν είδε δύο ομάδες, αλλά μία, «δεν είδαμε την παρέα του Φύσσα, μόνο των χρυσαυγιτών που έτρεξαν όλοι μαζί προς μία κατεύθυνση».

Πρόεδρος: Ήταν συντονισμένη η επίθεση;

Μάρτυρας: Τα άτομα που έτρεξαν ξαφνικά έφυγαν προς ένα σημείο.

Πρόεδρος: Ακούσατε παράγγελμα;

Μάρτυρας: Άκουσα «τρέξτε, ντου, ξύλο».

 

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονταν οκτώ αστυνομικοί (ομάδες ΔΙΑΣ Περάματος και Κερατσινίου) και ο μάρτυρας επικαλέστηκε αδυναμία της ομάδας να αντιμετωπίσει «τον όχλο» της Χρυσής Αυγής. Απαντώντας σχετικά περιέγραψε ότι υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά και ότι «μπορεί και να τον χτυπούσαν πιο πριν» καθώς και ότι «ο Φύσσας ήταν μόνος του και οι χρυσαυγίτες πιο πολλοί». Επανέλαβε επίσης ότι απέναντι από αυτούς που ήταν με τον Ρουπακιά, ήταν κι άλλοι χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εκεί μέχρι και το τέλος και ήταν από την ομάδα των 50 ατόμων που είχε σπάσει τρέχοντας προς το συγκεκριμένο σημείο.

Στην κατάθεση του, ο αστυνομικός Γιώργος Ρώτας ανέφερε ότι εκτός από τον Ρουπακιά, δεν έγιναν άλλες συλλήψεις από την ομάδα του, παρόλο που το κέντρο τούς είχε δώσει εντολή να πιάνουν άτομα με την περιβολή της Χρυσής Αυγής, καθώς και όσους βλέπουν να τρέχουν ή λαχανιασμένους. Σε ερωτήσεις της προέδρου για τη δράση της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο ο αστυνομικός ανέφερε την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πριν λίγες μέρες και τη δολοφονία αλλοδαπού (του Σαχζάτ Λουκμάν) στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών επιχειρούσαν επίμονα και ανεπιτυχώς να υφαρπάξουν από τον μάρτυρα απαντήσεις που να δικαιώνουν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς τους.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις