Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού: Σοβαρό εργατικό ατύχημα – 63χρονη τραυματίστηκε στο απορριμματοφόρο

Η 63χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα είναι συμβασιούχος και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας - Απαράδεκτη η στάση της Δημοτικής Αρχής

Εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμάτων, πέφτοντας από το σκαλί του απορριμματοφόρου.

Το εργατικό «ατύχημα» πραγματοποιήθηκε 20 λεπτά τα μεσάνυχτα και πρόκειται για 63χρονη εργαζόμενη συμβασιούχο με 8μηνη σύμβαση.

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής η εργαζόμενη έχει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρκινοπαθής).

Το Συνδικάτο, μετά από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πραγματοποίησε σήμερα μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΓ του Δήμου, αφού ο Δήμαρχος απουσίαζε.

Κατήγγειλαν το απαράδεκτο γεγονός «να τοποθετείται πίσω από το απορριμματοφόρο, μια εργαζόμενη 63 ετών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και μάλιστα όταν στον κλάδο των ΟΤΑ, καταγράφονται καθημερινά σοβαρά εργατικά ατυχήματα και 67 νεκροί μόνο την τελευταία πενταετία, όπως και το γεγονός ότι η υπηρεσία της, όχι μόνο δεν προχώρησε έγκαιρα στη δήλωση του εργατικού ατυχήματος, αλλά αντιθέτως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, είχε το θράσος να την απειλήσει, ότι “θα την τακτοποιήσει”, μόλις επιστρέψει, αφού η σύμβαση της ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα δουλέψει στο απορριμματοφόρο».

«Η στάση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της Γενικής Γραμματέως, ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού ισχυρίστηκε, πως η εργαζόμενη ήξερε εκ των προτέρων πού θα εργαστεί και όφειλε να είναι προσεκτική» τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία, αυτών, όχι μόνο αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κεντρικού κράτους, αλλά φέρουν τεράστιες ευθύνες, αφού επιλέγουν τον εύκολο δρόμο, της εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα του πιο “λαβωμένου” τμήματος αυτών, τους συμβασιούχους, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κάτεργο, “προσκυνώντας” απαρέγκλιτα την κόκκινη γραμμή του κόστους οφέλους, προσλαμβάνοντας φθηνό και με κουτσουρεμένα δικαιώματα εργατικό δυναμικό. Ενώ την ίδια στιγμή απεχθάνονται τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού, με επιπλέον χρηματοδότηση, αφού θα τους φέρει σε σύγκρουση με τα κόμματα που τους στηρίζουν και ευθύνονται για τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής».

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σημειώνει: «Παίζουν με τη ζωές μας! Που θα φτάσει αυτό το αίσχος, με την ομηρία των συμβασιούχων εργαζόμενων, να αναγκάζεται να ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο 63 ετών γυναίκα, για να εξασφαλίσει το μεροκάματο. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας στη δουλειά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να πάψει η ομηρία των συμβάσεων».

Προσθέτει ακόμα ότι «έχουν προηγηθεί δύο φορές επιτόπιοι έλεγχοι από τους επιθεωρητές εργασίας του ΣΕΠΕ, μετά από καταγγελία του ΔΣ του Σωματείου, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει εκθέσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο, για την υλοποίηση των σοβαρότατων παραλήψεων, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί εγγράφως προ 4 μηνών».

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Η δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις

«Είναι εξοργιστικό μια γυναίκα στα 63 της χρόνια, με προβλήματα υγείας, να ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο προκειμένου να έχει ένα μεροκάματο», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Και προσθέτει: «Είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν είχαμε σοβαρότερο τραυματισμό. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα θέσει το θέμα αυτό εκτός ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 13 Μάρτη, όπου η δημοτική αρχή Τσίρμπα απαιτείται να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το συμβάν, όσο και για την καταγγελλόμενη από το σωματείο μη συμμόρφωση με τις εκθέσεις των επιθεωρητών εργασίας».

Σχετικά θέματα

Απόψεις