Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Δεν θα περάσουν οι απολύσεις στη Μαλαματίνα» διαμήνυσαν Συνδικάτα και φορείς έξω από το υπ. Εργασίας

«Δεν θα περάσουν οι απολύσεις στη Μαλαματίνα» διαμήνυσαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις με την παράσταση διαμαρτυρίας τους έξω από το υπουργείο Εργασίας μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

«Δεν θα περάσουν οι απολύσεις στη Μαλαματίνα» διαμήνυσαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις με την παράσταση διαμαρτυρίας τους έξω από το υπουργείο Εργασίας μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Κατήγγειλαν τις απολύσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, Ομοσπονδίες και Σωματεία από δεκάδες κλάδους και χώρους δουλειάς, ενώ το δικό της «παρών» έδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ενώνοντας τη φωνή της με τα εργατικά σωματεία ενάντια στην τρομοκρατία και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ. Απέναντί τους εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν θέσει τις κατασταλτικές δυνάμεις, οι οποίες με εισαγγελικές εντολές έχουν αναλάβει να βάζουν καθημερινά στο εργοστάσιο τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου οι οποίοι προσλήφθηκαν παράνομα στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Με ΜΑΤ και απολύσεις δεν κάνετε ρετσίνα, ζήτω η απεργία στη Μαλαματίνα» και «Θέλουν τους αγώνες στα νεκροταφεία, κάτω τα χέρια από τα σωματεία», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ «στόλισαν» τον τοίχο του υπουργείο με το αίτημά τους: Δεν θα περάσουν οι απολύσεις.

Αντιπροσωπεία των Συνδικάτων είχε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες», τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Όπως κατήγγειλε, το υπουργείο δήλωσε αναρμόδιο για τις απολύσεις και συνέστησε στους εργαζόμενους να …τα βρουν με την εργοδοσία. Την ίδια στιγμή, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει «κουρέψει» 30 εκατομμύρια ευρώ χρέη της εργοδοσίας στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ την έχει αφήσει ανενόχλητη να απολύει εργαζόμενους και εκλεγμένους συνδικαλιστές. «Είναι μια ξεδιάντροπη πολιτική. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να περάσει», υπογράμμισε.

«Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, είναι πολύ γελασμένη», σημείωσε. Απαίτησε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να μπει τέρμα στην προσπάθεια τρομοκρατίας. «Σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους οργανώνουμε τον αγώνα», κατέληξε και κάλεσε κάθε Σωματείο να σχεδιάσει τις αγωνιστικές του πρωτοβουλίες με κλιμάκωση την απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στην κινητοποίηση, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και παράλληλα δίνοντας τον τόνο της κλιμάκωσης του αγώνα με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Τους λέμε ότι δεν τους φοβόμαστε. Θα πάρουν απάντηση στην απεργία στις 9 Νοέμβρη», τόνισε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

«Οι εκπαιδευτικοί είμαστε μαζί σας, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας», είπε η Αθανασία Ρήγα, πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας. Υπενθύμισε ότι οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ξεκαθάρισε ο Βασίλης Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. «Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά», πρόσθεσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να μεταφέρουν τη φωνή του αγώνα στη «Μαλαματίνα», μαζί με το απεργιακό κάλεσμα, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Την αλληλεγγύη της ΟΓΕ μετέφερε η Αθηνά Λαζαρίδου, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας την επίθεση στους εργαζόμενους αρχικά με τις δυνάμεις καταστολής και τώρα με τις απολύσεις.

«Τους λέμε ξεκάθαρα: Κάτω τα ξερά σας από τους πρωτοπόρους εργάτες», υπογράμμισε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά.

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων. Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα», είπε η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Στα παραδείγματα της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης αναφέρθηκε ο Γιάννης Σκλάβος, μέλος της δοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής. Πριν λίγες μέρες, υπενθύμισε πως τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». «Στις 9 Νοέμβρη να βουλιάξουν οι δρόμοι από τους απεργούς», κατέληξε.

«Δίνουμε τη μάχη ώστε στις 9 Νοέμβρη κανένα σχολείο να μην ανοίξει. Όλοι στον δρόμο», τόνισε η Μάγδα Δρούγκα, μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Τις δυνάμεις καταστολής που «κάνουν βάρδια» στο εργοστάσιο και τις απολύσεις εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών στη «Μαλαματίνα» κατήγγειλε ο Θωμάς Δημουλάς, από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΨΝΑ. «Θα μας βρουν μπροστά τους», σημείωσε και απηύθυνε κάλεσμα προετοιμασίας της απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις