Κοινωνία

«Δεν θα αφήσουμε τις τύχες των συναδέλφων μας στα χέρια αυτών που μετράνε μόνο κέρδη»

Συνέντευξη του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μ. Μπεκρή, για τον αγώνα των εργαζομένων στην Cosco στον «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο,

Είναι καθήκον να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό συνάδελφο και γι’ αυτό έχουμε πάρει την υπόθεση στα χέρια μας, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, με αφορμή τον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO.

Όπως σημείωσε ο Μ. Μπεκρής, ο θάνατος του συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή δεν οφείλεται στην «κακιά η ώρα», ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας στην COSCO.

Επισήμανε ότι το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ έχει καταθέσει προτάσεις για μέτρα προστασίας και ασφάλειας για όλους τους χώρους, με δημιουργία Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας, κ.α.

Αναφέρθηκε ακόμα στους εκβιασμούς που ασκεί η εργοδοσία στους εργαζόμενους «να δείχνουν καλό πρόσωπο», δηλαδή να μην διεκδικούν, προκειμένου να υπογράψουν νέες συμβάσεις, βάζοντας έτσι τη θηλιά στο λαιμό τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κόντρα βάρδιες και 12ωρα.

Ο Μ. Μπεκρής στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι με τον μεγάλο αγώνα αυτές τις μέρες, κατάφεραν να σπάσει η «ομερτά» στην COSCO και συνεχίζουν να διεκδικούν τα αιτήματα τους. 

***

(Επισκέψεις: 469 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend