Σε έρευνα που διεξήχθη μετά την καταγγελία απόστρατου αξιωματικού για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορούσε τον γιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέρεται με ανακοίνωση του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζεται ότι «ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση». 

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ισχυρίζεται ότι «την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος. Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.. Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».