Διεθνή

Δεκάδες τραυματίες από τους διαδοχικούς σεισμούς στην Αλβανία

Τριάντα άτομα τραυματίστηκαν από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Αλβανία το απόγευμα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου, αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης .

Από τις σεισμικές δονήσεις έχουν υποστεί ζημιές κτίρια και πολυκατοικίες ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους δίνονται οδηγίες στους κατοίκους και τους ενημερώνουν για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και τους καλούν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια.

Ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κανουν ξεκάθαρα λόγο για καταρρεύσεις 10 κτιρίων στο χωριό Χελμές.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθοδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, αναφέρει ο τύπος

Υπενθυμίζεται πως δύο διαδοχικοί σεισμοί μεγέθους 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν δυτικά των Τιράνων το απόγευμα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Ελλάδα, κυρίως στην Κέρκυρα, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.

Ειδικότερα, η πρώτη δόνηση που ήταν αρκετά ισχυρή, μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στις 16.42 το απόγευμα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τράνων και 5 χιλιόμετρα βόρειαδυτικά της Durrës, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετείται μόλις στα 10 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17.15 το απόγευμα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων, 7 χιλιόμετρα νότια της Durrës και 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικα της Shijak, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθείται στα 60 χιλιόμετρα. 

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν οι πιο ισχυρές τα τελευταία 20-30 χρόνια υπογραμμίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

(Επισκέψεις: 1.971 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend