Από χθες το βράδυ της Τετάρτης δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στον Έβρο. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες της φωτιάς και οι πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο που καίει από τις 21 Ιουλίου έχει κάνει στάχτη 40.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυροσβέστες έχουν επικεντρώσει τις δυνάμεις τους στο νότιο – νοτιοδυτικό τμήμα, με την εικόνα να είναι καλύτερη. Τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο μικρές διάσπαρτες μικροεστίες, στην πυροσβεστική ορολογία καντηλάκια. Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη από τα επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Για την κατάσβεση επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα θα ξαναρχίσουν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη την Τετάρτη προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το επίπεδο Α1, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπάνια προστατευόμενα είδ

Ταυτοχρόνως δημιουργήθηκαν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.

Συνδρομή εξακολουθούν να παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους.