Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΔΑΣ: Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική κοροϊδία για «αυξήσεις» στους μισθούς

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Ιούλη (7 π.μ. – 11 π.μ.) και..

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Ιούλη (7 π.μ. – 11 π.μ.) και στη συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα κοροϊδία για την «αύξηση» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων καλεί η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ ενημερώνει ότι «στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που είχε ως θέμα τη στάση της ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τα μέτρα κοροϊδία για την “αύξηση” των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ πρότειναν να υπάρξει απόφαση για στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Ιούλη, ώστε να απαιτηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χατζηδάκη και προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας την επόμενη εβδομάδα όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της βουλής προς ψήφιση.

Ωστόσο σύμφωνα με τη ΔΑΣ «από κοινού οι παρατάξεις ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ) – ΔΑΚΕ – Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή, αξιοποιώντας και τη στάση της ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, αρνήθηκαν την προκήρυξη της εικοσιτετράωρης απεργίας, παραπέμποντας την απόφαση για επόμενη κινητοποίηση μετά την Τετάρτη, προτάσσοντας τις δυσκολίες της περιόδου. Είναι φανερό ότι αυτές οι δυνάμεις δεν θέλουν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων στο δημόσιο. Οι πράξεις τους καθορίζονται από τη θέση τους ότι η κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έχει απαραβίαστο όριο τις δημοσιονομικές αντοχές, το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων, την υπεράσπιση των κερδών των λίγων.

Όση κριτική κι αν κάνουν στην κυβέρνηση, όσα μεγάλα λόγια κι αν λένε στην πραγματικότητα δεν θέλουν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αγωνιστικής κινητοποίησης. Αντίθετα η στάση τους βοηθάει την κυβέρνηση να περάσει την πολιτική της με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις».

Η ΔΑΣ καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων «να συνεδριάσουν άμεσα, να καταδικάσουν τα μέτρα – κοροϊδία της κυβέρνησης, να ενημερώσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις, οργανώνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις επόμενες κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό την στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Ιούλη από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. και την παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση. Γνωρίζουμε την αντιλαϊκή της πολιτική από πρώτο χέρι! Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση είναι επιτακτικό να ορθώσουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, με αιτήματα:

— Αυξήσεις 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

— Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

— Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική “αξιολόγηση” και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

— Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.

— Κατάργηση του χαρατσιού της “ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας”.

— Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει “παγώσει”.

— Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

— Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.

— Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.

— Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησή του χωρίς καμία περικοπή.

— Αύξηση και επέκταση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών για το σύνολο των υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη, πέρα από τα οικονομικά αιτήματα, να ανοίξει η συζήτηση και η αποφασιστική πάλη για την κατάργηση των νόμων που απαγορεύουν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για μισθολογικά ζητήματα στο Δημόσιο».

Σχετικά θέματα

Απόψεις