Απόψεις Πολιτική

Χρυσαυγίτικη Λύση

Αντικαταστάτης της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Βουλή η «Ελληνική Λύση» – Για το προσφυγικό ζήτησε πυροβολισμούς στα σύνορα, μιλώντας για βίαια εισβολή και υβριδικό πόλεμο.

Ο ρόλος της Ελληνικής Λύσης ως …επίσημος αντικαταστάτης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία από τις πολιτικές θέσεις και τις τακτικές της. Πόσω μάλλον όταν στην επικαιρότητα βρίσκεται το προσφυγικό ζήτημα για το οποίο αυτήν την εβδομάδα ψηφίζεται στην Βουλή  το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου.

Θυμίζουμε ότι τον προτεινόμενο, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, νόμο, επέκριναν ως κίνηση περιστολής δικαιωμάτων των προσφύγων, τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες όσο και η Διεθνής Αμνηστία.

Παρόλα αυτά, μιλώντας στην Βουλή ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης το αποτίμησε ως … light. Ζήτησε πυροβολισμούς στα σύνορα και χαρακτήρισε το προσφυγικό «βίαιη εισβολή» και τους πρόσφυγες μέρος του σχεδίου του Ρ.Τ Ερντογάν προκειμένου να υπάρξει αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας.

Ουσιαστικά δηλαδή ξεδίπλωσε πλήρως της ρατσιστική, ακροδεξιά και ξενοφοβική ατζέντα της Χρυσής Αυγής ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά πως αποτελεί την «αλλαγή» του νεοναζιστικού μορφώματος στο κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή. Επίσης ότι θα λειτουργεί ως ένα άλλοθι για την «σκληρή» ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας παρέχοντας της την δυνατότητα να υποστηρίζει ότι κινείται στην «μέση» του πολιτικού φάσματος. Ιδίως σε θέματα όπως το μεταναστευτικό όπου εφαρμόζει αντιδραστικές πολιτικές.

Χαρακτηριστικές είναι οι θέσεις που εξέφρασε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου. Σχολιάζοντας το νομοθέτημα είπε 

«εσείς λέτε ότι είναι σκληρό νομοσχέδιο, εμείς λέμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο προσαρμοσμένο  στα μέτρα της Ε.Ε.. Στα μέτρα των χωρών της κεντρικής Ευρώπης και της βόρειας Ευρώπης. Δεν μιλάμε για ένα μεταναστευτικό ζήτημα νορμάλ στην πατρίδα μας, πρέπει να το καταλάβουμε. Μιλάμε για μια βίαιη εισβολή, μιλάμε για έναν πόλεμο υβριδικό, τον οποίον τον έχει σχεδιάσει ο Ερντογάν».

Υποστήριξε πως το προσφυγικό  «είναι ο εθνικός κίνδυνος. Είναι μία λαθροεισβολή, ένας υβριδικός πόλεμος. Επιχειρησιακά αυτό ξέρετε πως λέγεται; “Προγεφύρωμα Ο1”. Μπαίνουν μέσα και κάνουν το “Προγεφύρωμα Ο1”. Ποιο είναι το “Προγεφύρωμα Ο1”; Είναι στα νησιά. Φουλάρουν τα νησιά και αναγκαζόμαστε και τους φέρνουμε πίσω στην ενδοχώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Μάλιστα είπε – δίχως να κρύβει την …συμπάθεια του γι αυτές- πως «οι χώρες του Visegrad είναι δεδομένο ότι δεν δέχονται κανέναν. Ό,τι και να λέμε εμείς για τον Ορμπάν, ότι και να λέμε για τον Πολωνό, για την Πολωνία, ό,τι και να λέμε για την Τσεχία, για την Αυστρία, δεν θέλουμε σου λέει κύριε!».

Επίσης ζήτησε φύλαξη των συνόρων «με  συνοριοφυλακή και τον στρατό και βέβαια ένα τείχος στον Έβρο που να μην περνάνε από κει, ότι έχει κάνει η Βουλγαρία και ότι κάνουν όλες οι άλλες χώρες. Από την άλλη μεριά από τα θαλάσσια σύνορα, δεν είναι η έρευνα και η διάσωση η φύλαξη των συνόρων. Φύλαξη των συνόρων είναι να μην περνάνε  εισβολείς στη χώρα μας». Μάλιστα νωρίτερα ο Α.Μυλωνάκης είχε εξάρει το παράδειγμα της Βουλγαρίας: «Λέει η Βουλγαρία δεν θέλουμε εμείς από το τριεθνές να μπαίνουν μέσα. Βάζουμε τοίχος; Βάζουμε και 11.500 στρατιώτες και αν γκρεμίσουν το τείχος θα δώσω λέει ο Μπορίσοφ εντολή να πυροβοληθούν. Πρώτα στον αέρα; Πρώτα στον αέρα!» (Και μετά …που άραγε;)

Μάλιστα πρόσθεσε πως «όσοι εισέρχονται βίαια, παράνομα και λαθραία στη χώρα μας θα παραμείνουν εδώ. Θα έρθουν στο εσωτερικό, θα εγκατασταθούν και σιγά σιγά το νομοσχέδιο θέλει να τους ενσωματώσει και να τους βάλει μόνιμους κατοίκους της πατρίδας μας». Τόνισε επίσης πως «ο ελληνικός λαός δεν παίζει και όταν δει αυτά τα πράγματα και συσσωρεύονται δίπλα του και καταλαβαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να φύγουν, τότε θα αρχίσει να διαμαρτύρεται εντονότατα και αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα». Υπονοώντας σαφώς τα γεγονότα στα Βρασνά.

 

(Επισκέψεις: 1.727 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Από το 1990 σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοσταθμούς και ιστοσελίδες και από το 1995 στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend