Κοινωνία

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας

Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά στην Αττική κι άλλες περιοχές της χώρας που παραμένουν χωρίς ρεύμα από τον χιονιά που εκδηλώνεται από χθες, και παρότι ήταν αναμενόμενος, η κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή των προβλημάτων. Το γεγονός αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα και την κακή κατάσταση του δικτύου απόρροια των πολιτικών ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της ΔΕΗ

Ειδικότερα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν στα βόρεια προάστια της Αττικής, την Εύβοια και τις Σποράδες, ενώ διακοπές σημειώνονται και σε χωριά της Καρδίτσας,της Θήβας, της Αρτας, του Πηλίου, των Ιωαννίνων και του Καρπενησίου. Η κατάσταση είναι τραγική για τους κατοίκους των Σποράδων που βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το βράδυ της Κυριακής. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα που εντοπίζονται έως το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ως εξής: 

— Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Αγ.Στέφανος, ‘Ανοιξη, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο Δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

— Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου. Στη Χαλκίδα τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της κεντρικής Εύβοιας προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες στην Αταλάντη.

— Στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι,στα χωριά ‘Αγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας ‘Αγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο ‘Αρτας.

— Στις Σποράδες, επίσης δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων.

(Επισκέψεις: 125 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend