Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Χανιά: Κινητοποίηση «υποδοχής» ΝΑΤΟϊκού πλοίου την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη

Κινητοποίηση «υποδοχής» του πλοίου του ΝΑΤΟϊκού στόλου που αναμένεται να «ξεχειμωνιάσει» στην πόλη, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην..

Κινητοποίηση «υποδοχής» του πλοίου του ΝΑΤΟϊκού στόλου που αναμένεται να «ξεχειμωνιάσει» στην πόλη, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής Αγοράς, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Στην ανακοίνωσή της καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς σε ξεσηκωμό «απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην μετατροπή της πόλης μας σε μόνιμο σημείο στάθμευσης του ΝΑΤΟϊκού στόλου. Δεν πρόλαβε να φύγει το αεροπλανοφόρο “Ford” και ετοιμάζονται να υποδεχθούν και άλλο πλοίο για να “ξεχειμωνιάσει” στα Χανιά». 

«Η πόλη μας μετατρέπεται σε μόνιμο ορμητήριο των φονιάδων, με τα πληρώματα των πλοίων που δένουν όλο και πιο συχνά στη Σούδα, να επιδίδονται σε τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές απέναντι στο λαό και στη νεολαία των Χανίων. Τελευταίο παράδειγμα είναι τα επεισόδια που προκάλεσαν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USSGeraldFord που ήρθαν στα Χανιά για “αναψυχή”. Συνεπλάκησαν μεταξύ τους στον Δημοτικό Κήπο ενώ ήταν μεθυσμένοι, επιτέθηκαν σε δύο ανήλικες μαθήτριες, προκάλεσαν αναστάτωση σε παρέες στο παλιό Λιμάνι. Το πόσο θράσος έχουν αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στη χώρα μας, φαίνεται από βίντεο που δείχνει έναν από αυτούς να απειλεί τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον συλλάβουν ότι θα πάνε φυλακή, ενώ ανάμεσα στα άλλα απαιτεί να μιλήσει με το ΝΑΤΟ» τονίζεται στο κάλεσμα και αναδεικνύει την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης «γιατί βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ενεργή συμμετοχή στο πλάι των ΝΑΤΟϊκών “συμμάχων” που μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης».

Συμπληρώνει πως «την ίδια στιγμή που η χώρα μας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που προβλέπει πάνω από 6,2 δις ευρώ επιπλέον φόρους στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τεράστια υποχρηματοδότηση ακόμα και στοιχειωδών λαϊκών αναγκών, παραπέρα μείωση της φορολογίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει από το κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, από τη γενίκευση της φοροληστείας απέναντι στα εργατικά-λαϊκά στρώματα, να δίνονται δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Αντίθετα με την εμπλοκή της Ελλάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την αποστολή όπλων, τη στρατιωτική παρουσία εκτός συνόρων, εξυπηρετούνται τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των πολεμικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των επαίσχυντων συμφωνιών για τις Βάσεις που έχει υπογράψει τόσο η τωρινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφαλίζουν ασυλία στα ΝΑΤΟϊκά πληρώματα, ενώ μετατρέπουν την πόλη των Χανίων σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Δε θα ανεχτούμε να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην ίδια μας την πόλη, ούτε να βλέπουμε τον τόπο μας να μετατρέπεται σε στόχο αντιποίνων από τους ανταγωνιστές των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου».

Ξεκαθαρίζει πως «ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα που διαπράττεται αυτήν τη στιγμή στην Παλαιστίνη, με τα ΝΑΤΟϊκά πλοία που εφορμούν από την Σούδα να παίζουν κομβικό ρόλο στην επιτυχία των πολεμικών επιχειρήσεων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ» και καλεί το χανιώτικο λαό στο συλλαλητήριο «ώστε μαζικά να στείλουμε μήνυμα για :

  • Οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες των Λαών, είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!
  • Nα κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟϊκές υποδομές στη χώρα μας.
  • Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη». 

Σχετικά θέματα

Απόψεις